Слідкуйте за нами

08-12-2022
     Французьку літературу XIX століття неможливо уявити без Віктора Гюго – найвидатнішого французького романтика, якому в цьому році виповнилось 220 років. 
     Творчість Гюго вражаюче багатогранна й різноманітна: він один з найбільш популярних у світі французьких прозаїків, великий національний поет, реформатор французького вірша, видатний драматург, літературний критик і публіцист, ідеолог романтичного театру, а знавцям живопису він відомий як майстер графіки на теми власних творів.
     Його творчий шлях був повен тріумфальних успіхів, літературних шедеврів і світової слави: в 15 років він здобув популярність як талановитий поет, у 25 років став лідером цілої течії — романтизму, на п'ятдесятому році кинув виклик самому президенту Франції й до старості перетворився в кумира для мільйонів читачів.
     Віктор Гюго був не просто видатним автором світової літератури, але і символом Франції. Його творчість мала величезний вплив на таких письменників, як: Альбер Камю і Чарльз Діккенс. 
     Унікальність творчості Віктора Гюго полягає в тому, що його устами говорить сама цивілізація, закликаючи до співчуття, до скасування смертної кари, до відмови від війн, до вільного суспільства, до надання прав усім, хто так чи інакше ображений або обмежений.
     Сектор документів іноземними мовами КЗК КМПБ пропонує вам ознайомитися з життєвим та творчим шляхом Віктора Гюго, переглянувши мультимедійну презентацію «Великий романтик», а також дізнатися, які книги письменника французькою та англійською мовами є в бібліотеці за адресою вул. Європейська, 66/13.
     Приємного перегляду!


Коментарі: Залишити коментар
 
X