Слідкуйте за нами

25-07-2024

    Пізнавати Україну із книгою в руках – справа надзвичайно цікава і корисна. Тому бібліограф Кременчуцької міської публічної бібліотеки продовжує щотижневу рубрику #Пізнаємо_Україну_разом, в якій буде знайомити Вас з книгами про Україну: її історію,  видатних людей, про українську мову та сучасну українську літературу.


     Русь "після Русі"- це дивне словосполучення містить цілу купу прихованих сюжетів — не лише історичних, а й ідеологічних. Частина з них раптом набула актуальності у 2014 році, коли чимало з українців знову замислилися про витоки своєї держави й народу, про стосунки з давніми сусідами.

22-07-2024
    Спекотне літо завітало у бібліотеку. Ласкаве сонечко дарує гарний настрій. Діти залюбки бавляться на свіжому повітрі: у парках, скверах і, звісно, проводять своє дозвілля у бібліотеці.
    22 липня у філії №1 КЗК КМПБ пройшов бібліотечний синоптик «Літня книжкова злива». Так-так, саме злива радості, веселощів та книг.


22-07-2024

  21 липня  читальна зала філії №2 КЗК КМПБ  в рамках літературно-мистецького проєкту «Український ренесанс» від літераторів Спілки «Славутич»  провела просвітницький захід, присвячений 175-річчю з Дня народження Олени Пчілки.

18-07-2024

 Пізнавати Україну із книгою в руках – справа надзвичайно цікава і корисна. Тому бібліограф Кременчуцької міської публічної бібліотеки продовжує щотижневу рубрику #Пізнаємо_Україну_разом, в якій буде знайомити Вас з книгами про Україну: її історію,  видатних людей, про українську мову та сучасну українську літературу.

    Війна в Україні почалася не 3 роки тому, вона триває значно довше.
    Наприкінці зими 1917 року в Російській імперії розпочалися протести.  Люди вийшли на вулиці. Владу царів було повалено. Імперія почала розпадатись. Окремі народи стали боротись за незалежність.
    Українці також повстали. У Києві було проголошено Українську Народну Республіку. Наші прадіди почали творити власну державу.


17-07-2024
Комунальний заклад культури
«Кременчуцька міська публічна бібліотека»
Філія №2
2024 рік                                           Кременчук

Усний журнал
 «УКРАЇНІ ВІДДАНА ДУШЕЮ»
(до 175-річчя з Дня народження Олени Пчілки)

       21 липня  о 14:00 читальна зала  філії №2 КЗК КМПБ  запрошує на захід, присвячений 175-річчю з Дня народження Олени Пчілки. Усний журнал  «Україні віддана душею»  продовжує літературно-мистецький проєкт «Український Ренесанс» від спілки літераторів «Славутич», який покликаний відродити пам’ять про маловідомих письменників, зберегти культуру і традиції нашого народу.


17-07-2024
«Боже Великий, Єдиний,
Нам Україну храни,…»
(Олександр Кониський) 

     15 липня ми відзначаємо День Української Державності!
     Це дуже молоде свято. Відзначається воно з 2022 року у День хрещення Київської Русі-України та в день памʼяті Київського князя Володимира Великого.
     Ця пам’ятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки - у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.
     Тож з цієї нагоди бібліотекарі філії №2 КЗК КМПБ запросили бажаючих на історичну мандрівку в часі, взявши за основу анімаційний фільм «Історія України за 15 хвилин» від Українського інституту національної пам’яті.


15-07-2024

  14 липня  відділ соціокультурної діяльності КЗК КМПБ провів презентацію книги «Любов довжиною в життя». Авторка книги - місцева письменниця, членкиня Спілки літераторів «Славутич», Наталія Лікаренко.

15-07-2024

    17 липня - Всесвітній день емоджі. З нагоди цього свята  відділ інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ запрошує переглянути мультимедійну презентацію "Емоджі - додай емоцій в онлайн-спілкування", яка відкриє для Вас захопливий світ цих маленьких символів, що кардинально змінили спосіб нашого спілкування. Ви дізнаєтесь про найпопулярніші емоджі, які ми використовуємо щодня,  що вони символізують, про їх  вплив на наше спілкування в соціальних мережах та навіть на мову. А також розкриєте для себе історію свята та цікаві факти. 

    Приємного перегляду!

14-07-2024
 15 липня 2024 року – День Української Державності — свято, що відзначається щороку в Україні, у День хрещення Київської Русі-України. Запроваджене Указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року. Це свято має на меті звернути увагу суспільства на традиції національного державотворення, які мають понад тисячолітню історію і вшановує всі його етапи. Важливим атрибутом сучасної держави, що символізує її суверенітет, є державні символи: Державний Прапор України, Державний Герб України та Державний гімн України.
      Бібліотекарі філії № 1 КЗК КМПБ підготували патріотичну виставку-заклик «Ми – є, були, і будем жити!».
14-07-2024

  12 липня  філія 7 КЗК КМПБ  долучилася до відзначення Дня Української Державності, встановленого Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423.



Назад Вперед
Наверх
 
X