Слідкуйте за нами

23-04-2024

На календарі 23 квітня… А це означає, що сьогодні  Всесвітній день книги та авторського права.

Напередодні свята представника філії №3 КЗК КМПБ запросили на приємну подію – дарування книжок.  

В рамках Всеукраїнської акції зі збору книжок «Вільні читають українською!» до бібліотек, знищених чи пошкоджених  ворожими  обстрілами  країни-агресора, поїхало чимало  книжок від кременчуцьких школярів.


23-04-2024
Комунальний заклад культури
«Кременчуцька міська публічна бібліотека» 
                
 
2024 рік                                              м. Кременчук
 
Дискусійний стіл
«Евереттичний Шевченко або пластичність образа Кобзаря»


25 квітня 2024 року об 11:00 відділ соціокультурної діяльності КЗК КМПБ запрошує толерантних інтелектуалів, прогресивну молодь та всіх, кому по-справжньому цікавий Тарас Шевченко, приєднатись до дискусії на тему: «Евереттичний Шевченко або Пластичність образу Кобзаря»


23-04-2024

      Весна - пора   працювати  в саду  та  на   городі.  У філії  № 6  КЗК КМПБ для  користувачів був проведений  день інформації  «Ярмарок ідей для нашої дачі».  Метою заходу стало ознайомлення користувачів бібліотеки з літературою, в якій зібрано багато цікавих ідей для оформлення дачної ділянки, поради по догляду за садом та городом, вирощування квітів.

22-04-2024

Щорічно, 22 квітня, по всій планеті відзначають День Землі.

Саме у цей день люди у всіх куточках нашої планети мають нагоду замислитися про збереження навколишнього середовища.

Це день нагадування про страшні екологічні катастрофи, день коли кожна людина повинна замислитися про те, що вона може зробити у подоланні екологічних проблем.

Цей день,  є нагадуванням про те, якою чудовою та неповторною є наша планета Земля і наскільки сильно ми маємо берегти та плекати її. Наше спільне щастя – жити на нашій планеті, у цьому дивосвіті природи, спілкуватися з нею. Природа – єдина книга, що укладає глибокий зміст на усіх своїх сторінках. 


22-04-2024

     21 квітня в читальній залі філії № 2 КЗК КМПБ  відбувся мистецький вернісаж «Петриківські дивоквіти», презентація яскравої виставки картин майстрині петриківського розпису Тетяни Данілочкіної, керівника групи декоративно-ужиткового мистецтва «Мальви».

21-04-2024

17 квітня  2024 року КЗК «Кременчуцька міська публічна бібліотека» запросила бібліотекарів різних систем і відомств Кременчука зустрітися на міському семінарі «Актуалізація фондів бібліотек: проблематика та шляхи вирішення». Вперше було вирішено провести захід в дуальному форматі – поєднати безпосередні виступи перед аудиторією з одночасною трансляцією в Zoom. І, судячи зі схвальних відгуків колег (30 присутніх та 44 унікальних підключених до Zoom-конференції користувачів), нам це вдалося!  

18-04-2024

18 квітня бібліотекарі відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ завітали на зустріч з 9 класами до Кременчуцької гімназії №1  та провели захід експрес-знайомство з Платформою «Дія», яка стала  брендом цифрової держави в Україні.

18-04-2024
     Ми живемо на планеті Земля, і не випадково її головне багатство співзвучно з назвою. Земля – наш дім, земля – наша годувальниця. І люди зобов'язані піклуватися про збереження природи на нашій планеті тому, що саме  через нас відбуваються негативні зміни в навколишньому середовищі.
     Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.
Як зберегти планету зеленою?
     До уваги читачів з 18 квітня у філії №1 КЗК КМПБ розпочала діяти виставка-порада «Збережи дивосвіт природи», яка присвячена Дню довкілля. 


18-04-2024

Пізнавати Україну із книгою в руках – справа надзвичайно цікава і корисна. Тому бібліограф Кременчуцької міської публічної бібліотеки продовжує щотижневу рубрику #Пізнаємо_Україну_разом, в якій буде знайомити Вас з книгами про Україну: її історію,  видатних людей, про українську мову та сучасну українську літературу.

Продовжуємо вивчати нашу історію. Вона у нас цікава і багатогранна. Впродовж багатьох століть українці не лише створюють власну історію, а й впливають на хід подій у світі. Україна, яка ніколи і не була на світовому узбіччі, подарувала людству не одне відоме ім'я.

17-04-2024
«Жити щасливо і жити
з природою – одне й те ж» 
Сенека


Людина і природа – це гармонійне поєднання в усі часи, бо людина – це частина природи, і  саме природі  ми  зобов'язані своїм існуванням, своєю досконалістю. 

Свідоме і бережливе ставлення кожної людини до природи можливе тільки при наявності екологічної культури, широких екологічних знань. 

З цією метою до Дня довкілля для читачів-учнів 5-9 класів у філії №3 КЗК КМПБ (Дитяча бібліотека на Соборній) оформлено екологічний куточок «Відкриті долоні нашої Землі».



Назад Вперед
Наверх
 
X