Слідкуйте за нами

09-10-2023

     10 жовтня свій 70-ти річний ювілей відзначає письменниця сучасності, лауреат численних конкурсів і, зокрема, «Коронації слова» - Наталя Лапіна.

     Пані Наталя народилася в місті Оха на Сахаліні, але більшість часу проживала у Кременчуці. Працювала вчителем та психологом у школі, а також була вхожа до відомої Кременчуцької спілки письменників «Славутич».

      Письменниця працює у співавторстві з сестрою Світланою Горбань, і жанри їх творів різноманітні: детективи, фантастика, фентезі й романи про кохання. Разом вони видали у світ повісті «Апокриф», романи «Якщо подолаєш прокляття» («Рокова помилка магів», «Якщо полюбиш прокляття»), «Невинна грішниця» («Ловці чарівного вітру»), «Увертюра», «Надія: сплутані пазли», «Зодчий із пекла», «Роман з містом». Також Наталя Лапіна є автором численних оповідань, методичних й критичних статей.

     Вітаємо з Днем народження талановиту письменницю і зичимо їй творчого натхнення, незвичайних сюжетів, сміливих ідей, прекрасного здоров’я, великого числа шанувальників, вірного успіху і особистого щастя в житті!

    Пропонуємо ознайомитися з  творчістю Наталі Лапіної в бібліотеках нашого міста:

1.  Горбань, С.П. Роман з містом [Текст]: роман / Світлана Горбань, Наталя Лапіна. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 192 с.

Початок ХХ століття. Магда Свідзинська народилася й виросла в заможній львівській родині. У талановиту красуню закохався барон фон Штаубе, але своє серце дівчина віддала простому юнакові. Заради коханого вона ладна кинути все... Цій дивовижній жінці судилася непроста, але яскрава доля — жити на зламі епох, пізнати насолоду кохання та сповна спити лиха, пройти крізь війну та репресії, але попри всі злигодні не втратити головного — власної душі...

2.  Горбань, С.П. Якщо подолаєш прокляття [Текст]: роман / Світлана Горбань, Наталя Лапіна. - Київ : Зелений Пес : Гамазин, 2006. - 224 с.

Людство скучило за казками. Мабуть, тому, що у нашій буденності стерлася межа між добром і злом, усі фарби злилися в один сірий колір, а справжні почуття ховаються за машкарою байдужості. Але варто відкрити фентезі – і в душі оживає романтизм, а серце сповнюється любов’ю.

Ця історія заглиблюється в невіддільні від людської природи вічні й суперечливі проблеми етичного вибору. Зловісний світ небезпечних і густих туманів, де пристрасні обійми закоханих несподівано змінюються, руйнуючи усталеного жанру меча й чаклунства. Це історія містичного, незбагненного кохання, в якому напрочуд цікаво переплітається земне й вічне, побутове та піднесене. Роман захоплює динамічним сюжетом, прозорою легкістю викладу, тонким ліризмом та психологізмом в кращих традиціях фантастичного жанру.

3.  Лапіна, Н.П. Ловцi чарiвного свiту [Текст]: роман / Наталя Лапіна, Світлана Горбань. – Київ : Факт, 2000. – 264 с.

Події сентиментально-пригодницького роману «Ловці чарівного вітру» відбуваються на початку XIX століття. Читача захопить вир динамічного, карколомого сюжету: кохання графа і кріпачки, незвичайна доля двох талановитих сиріт, родинне прокляття, переодягання, помста й примирення, пригоди косарів і зустріч зі святим ченцем.

Написаний у кращих традиціях Мітчел і Бенцоні, але на українському матеріалі, цей яскравий, неординарний твір, у якому гумор вдало переплітається з патетикою, а трагедійні сцени – з легкою пародією, є гімном справжньому коханню.

4.  Лапіна, Н.П. Увертюра [Текст]: роман / Наталя Лапіна, Світлана Горбань. - Київ : Джерела М ; Зелений пес, 2004. – 288 с.

Крізь терни нелегко дістатись до зірок. А хіба шлях до щастя буває легким? 

Вона рано втратила батьків, рідню та коханого. Вона зовсім самотня перед обличчям долі та життєвих негод. Проте вона жінка! І як справжня жінка, вона не звикла пасувати перед життєвими негараздами, вона звикла їх долати, не зважаючи ні на що. Це тільки чоловіки називають жінок слабкою статтю, насправді вони сильні, й своє щастя здобувають у невпинній боротьбі! Як це їм вдається? Одвічне питання, відповідь на яке спробував віднайти творчий дует Наталя Лапіна та Світлана Горбань у новому романі "Увертюра". Ця книжка про нас із вами. Ця книжка про наше життя, про наше сьогодення. Чи ж не варто часом подивитись на себе зі сторони?

5.  Львів. Вишні. Дощі [Текст]: збірка / уклад. Н.Нікалео. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 192 с.

Нова збірка вже знайомих, відомих та улюблених авторів про Львів, кохання і красу. Красу душі, стосунків і природи — тепер у весняному настрої. Коли природа перероджується, люди переживають із нею: повороти долі, подарунки, несподіванки… Дощі розказують втомленій бруківці підслухані на небі думки, побачені на землі історії про неймовірне кохання, захлинаються від обурення, оповідаючи про зраду й підлість. Особливі львівські вишні-морелі теж мають душу і почуття. Вони творять дива, поєднуючи людські долі. І відчувають так само, як люди: сміються і плачуть, радіють і журяться, і всихають від нерозділеного кохання… Справжні почуття на сторінках оновленої, по-весняному свіжої книжки!

6.  Львів. Смаколики. Різдво [Текст]: збірка / уклад. Ніка Нікалео. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 252 с.

Книга «Львів. Смаколики. Різдво» написана за участю українських авторів, таких як Дара Корній, Світлана Горбань, Анна Хома, Алла Рогашко, Ніка Нікалео, Любов Долик, Вікторія Гранецька та Тетяна Белімова. Їхні оповідання — наче теплий марципан до чашки какао або терпких шоколад до філіжанки кави, що стануть у нагоді холодними зимовими вечорами. На їхніх сторінках — все тепло та чарівний шарм найромантичнішого міста України.

 Про творчість  письменниці в Кременчуцькій пресі: 

1. Артеменко Л. Кременчуцька письменниця потрапила до "довгого списку" ВВС. [ Наталя Лапіна ] // Телеграф. - 2011. - 10 листопада (№ 45). - С. 6

2. Билина Ю. Наталія Лапіна: "Ми з сестрою назавжди залишаємося кременчужанками" [презентація нової книги "Роман з містом"] // Програма плюс. - 2015. - 4-11 грудня (№ 49). - С.8

3. Омельченко К.  Писати удвох - легше! [на абонементі ЦМБ ім. М. Горького побували письменниці Наталя Лапіна і Світлана Горбань]// Програма плюс. - 2017. - 15-22 Липень (№ 28). - С.8

4. Авторки з Кременчуччини отримали відзнаки конкурсу "Коронація слова" [письменниці: Ольга Кийко, Наталя Лапіна, Світлана Горбань]// Телеграф. - 2020. - 9-16 липня (№ 28). - С.2

5. Сестри - письменниці дарують "Роман з містом". [Світлана Горбань, Наталя Лапіна ]// Кременчуцький телеграф. - 2015. - 3-10 Грудень (№ 49). - С.14



Коментарі: Залишити коментар
 
X