Слідкуйте за нами

28-02-2023
     Літературний простір Кременчука – яскравий та розмаїтий, і помітне  місце у ньому посідає творчість Любові Димченко – поетеси, члена Спілки літераторів «Славутич». 27 лютого вона святкує свій 70-літній ювілей. 
     Любов Анатоліївна відома шанувальникам слова як поетеса та авторка таких поетичних збірок: «Персефона», «Пусть говорять…», «На волне ночных раздумий», «Навперейми вітрам», «На ковзанці життя». Вона не зупиняється на досягнутому, а перебуває в постійному творчому пошуку, працює над новими поетичними формами. Тематична палітра її поезій  розмаїта і глибоко лірична. Любов Димченко може писати  про погоду або квіти, щось патріотичне, про кохання. Не оминаючи гострих тем сучасності вона ділиться думками про проблеми українського суспільства, соціальне розшарування, надії, сподівання й розчарування наших днів. Її рядки хвилюючі, зворушливі, щирі. Вони як  вказівна зірка для тих, хто ще не втратив віри в те, що "краса врятує світ".
     Авторка пропонує своєрідну панацею від сьогоденних переживань: це природа, слово і музика! До речі, окремі поетичні твори Любові Димченко покладені на музику місцевими творцями і вже лунали в ефірі.
     За покликом власної душі і серця Любов Анатоліївна веде активну громадську роботу. Із самого початку «Майдану» в Кременчуці  регулярно виступала перед громадою: читала свої вірші з патріотичним спрямуванням, передавала воїнам АТО тістечка власного виробництва, інші продукти харчування, одяг.
     Не зайве буде сказати, що її знають не тільки в поетичному світі нашого міста, але й в інших містах. З жіночим клубом «Анастасія» побувала на «Дні Європи» на батьківщині Василя Симоненка. В масштабному заході брали участь численні делегації з усієї України.
     В широкому колі читачів вона активно виступає в бібліотеках, перед молоддю. ЇЇ можна побачити на телебаченні, прочитати в місцевій пресі, в літературних альманахах «Кременчук літературний», у збірці віршів та пісень «Проникновенность», у віснику «Намалюй мені ніч», в журналі «Бахмацький шлях». Її талант самобутній і неосяжний, а лет її творчості – нестримний.
     Тож вітаємо ювілярку з Днем народження  і зичимо творчої наснаги  та удачі і чекаємо на нові цікаві творчі доробки.

1.Димченко Л. На ковзанці життя[Текст]: збірка віршів. – Кременчук: ПП Щербатих О.В, 2018. – 96 с. 
2.Димченко Л. Навперейми вітрам[Текст]: збірка віршів. – Кременчук: ПП Щербатих О.В., 2017. – 96 с.
3.Димченко Л.А.   Персефона[Текст] : поезії / Любов Димченко. - Кременчук : Щербатих О.В., 2015. - 132 с.
4.Дымченко Л. На волне ночных раздумий [Текст]: сборник поэзий. – Кременчуг: ЧП Щербатых А.В., 2018. – 96 с.
5.Дымченко Л. Пусть говорят…[Текст]: сборник поэзий. – Кременчуг: ЧП Щербатых А.В., 2019. – 96 с.
6.Весняний вернісаж : поезія / [упоряд. Т.Цибульська]. - Кременчук : [ПП Щербатих О.В.], 2019. - 52 с.
7.Кременчук літературний-2015. Вип.9 : літературний альманах / Спілка літераторів "Славутич". - Кременчук : ПП Щербатих О.В., 2015. - 186 с.
8.Чужа Ф. На вітрилах слова: рецензії, відгуки, оповідання[Текст]: Літературно-критичне видання. – Кременчук: ПП Щербатих О.В., 2017. – 296 с.
9.Чужа Ф. Малювання словом: рецензії, відгуки, оповідання[Текст]. Вид. 2-ге, доповн. : Літературно-критичне видання. – Кременчук: ПП Щербатих О.В., 2020. – 400 с.

Коментарі: Залишити коментар
 
X