Слідкуйте за нами

19-02-2020

До Пункту європейської інформації надійшли нові книги!






Варуфакіс, Я.

Розмови з донькою про економіку. Коротка історія капіталізму[Текст]/Яніс Варуфакіс;пер. з англ. Юрія Скавінського.- Львів:Видавництво Старого Лева, 2019.- 168 с.

Ця книжка написана відомим грецьким  економістом Янісом Варуфакісом у формі розмови з його 13-річною  донькою Ксенією, в ході якої він намагається просто і цікаво пояснити їй як працює економіка в ринковому суспільстві, куди веде людство розвиток технологій і взагалі чи насправді світом керують гроші і чи залишається у людини можливість залишатися людиною, незважаючи на те, що у світі існує нерівність народів та держав.

Як пише сам автор у передмові до видання, що творив він  цю книжку «власними словами та мовою» «без жодної підготовки, плану  та чернеток»  всього за  дев’ять днів!













Вермонд, К.

Таємне життя грошей [Текст]: дитячий путівник світом готівки /Кіра Вермонд.-Харків: Віват, 2019.- 159 с. : іл.

Як навчити дітей правильно поводитися з грошима  та розумно їх витрачати – основний лейтмотив цієї книги. Авторка, грунтуючись на різноманітних джерелах, від старовинних казочок до новітніх досліджень, розплутує загадкові шляхи грошей.

Кіра Вермонд зізнається, що як би було б добре, якби хтось подарував їй таку книжку, коли вона ще була дитиною, бо «зараз дедалі більше людей

усвідомлюють:фінансова грамотність, чи то пак жага «грошової освіти»,- це те, що в кожного має формуватися змалку».












Гарфорд, Т.

Речі, що змінили світ. Історія економіки в 50 винаходах [Текст] / Тім Гарфорд; пер. з англ. Р. Скакуна.- Київ : Наш формат, 2018.- 346 с.

Як Google перетворився зі студентського проєкту на приватну компанію з прибутками в десятки мільярдів доларів, що вміє робити робот на ім'я Бакстер, коли та де вперше стали практикувати такі поширені сьогодні «повні розпродажі», яким чином  ексцентричний римський імператор-підліток Геліогабал зробив першу спробу кондиціювання повітря – про ці та багато інших винаходів, що змінили та покращили наше  життя в цій книзі, яка визнана найкращою книгою 2017 року за версією Bloomberg Businessweek, Financial Time та Amazon.













Бланк, С.

Священна книга стартапера. Як збудувати успішну компанію [Текст] / Стів Бланк, Боб Дорф; пер. з англ. – Київ: Наш формат, 2019.- 508 с.

«Священна книга стартапера» - це не роман. Це -  покроковий посібник з інструкціями та  детальним описом процесу побудови успішного, прибуткового стартапу» - таку характеристику своїй книзі дають її автори.

«Не намагайтеся прочитати книжку за раз чи за вихідні. Вона стане вам компаньйоном – і, сподіваємося найкращим другом – на найближчі 6-30 місяців, а, може, і більше. Саме стільки потрібно, щоб створити успішний стартап, спроможний масштабуватися в компанію».

Особливість цієї книжки в тому, що автори розглядають створення як онлайн-стартапів, так і стартапів із фізичними каналами розповсюдження.

Коментарі: Залишити коментар
 
X