Слідкуйте за нами

22-10-2024
      Мова – це одна з найголовніших ознак нації. Українська – мова вільних людей, людей, які мають громадянську гідність та цінність, які віддані рідній землі.
     «Не стане мови – не стане національності: вона геть розпорошиться поміж дужчим народом…» , так говорив Іван Огієнко – видатний український вчений український вчений та мовознавець. Тому мова має значення!
     Саме під таким гаслом напередодні Дня української писемності та мови у філії № 5 Кременчуцької міської публічної бібліотеки  відбувся мовний гандикап «Я подолаю тебе, враже, рідним словом!»
     Присутнім на заході  розповіли про тернистий шлях розвитку української мови, про великих володарів українського слова,які  збагатили багатство мови, щоб передати прийдешнім поколінням цей дорогоцінний скарб, котрий треба примножувати та оберігати.
     З цікавістю слухали учні цікаві факти про мову, а потім із захопленням прийняли участь у мовному гандикапі, де виявили неабиякі  знання рідної мови. Виконуючи завдання хлопці та дівчата продемонстрували свою ерудованість, кмітливість, уміння працювати в команді.
     У виконанні завдань учасникам  гри  допомогли видання, представлені на книжковій виставці «Наша мова калинова».
     Кожен з учасників заходу на згадку отримав яскравий браслет, з яким  всі охочі зробили світлини.
     Рідна мова – наша ідентичність! Тож спілкуймося українською!


Більше фото тут

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram 



Коментарі: Залишити коментар
 
X