Слідкуйте за нами

20-10-2024
    17  жовтня 2024 року в Кременчуцькій міській публічній бібліотеці відбулась презентація антології Форуму військових письменників #Голоси.  Тетяна Пилипець, директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Р. Іваничука, організаторка і модераторка фестивалів, бібліотечна тренерка, лекторка та Ольга Криштопа, волонтерка, поетка, вчителька – завітали до нашого міста рамках свого масштабного туру містами України під назвою «Слідом за #Голосами».
    Присутні почули про багатьох потужних особистостей, які, навіть, перебуваючи на війні, творять сучасний український культурний простір.
    На заході говорилося про багато важливих речей, зокрема про те, як важливо пам'ятати і як правильно це робити. Сьогодні голоси військових письменників звучать з окопів, багатьох неймовірних і талановитих вже немає поряд з нами. Але їх #Голоси звучать, вони мають звучати, а це можливо, коли ми пам’ятаємо, бажаємо чути і не абстрагуємося від жорстокої реальності.
    Ми згадали імена Юрія Руфа, Вікторії Амеліної, Володимира Вакуленка, Максима Кривцова та інших поетів і письменників, які загинули на війні чи в результаті обстрілів цивільних об’єктів. Ці дорогі нашому серцю втрати, не повинні бути забуті, а стати нашою національною, історичною та емоційною пам'яттю.
    Дякуємо пані Тетяні і пані Ользі за надзвичайно інформативну, щиру, дуже правильну у наш час зустріч, адже завдяки таким заходам якнайбільша кількість людей має змогу почути #Голоси.


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram


Коментарі: Залишити коментар
 
X