Слідкуйте за нами

17-10-2024
     17 жовтня  бібліотекарі відділу обслуговування дітей Кременчуцької міської публічної бібліотеки завітали до учнів 3-Б класу гімназії №1 для проведення літературної години  «Книжковий світ Зірки Мензатюк», присвячену 70-річному ювілею письменниці. 
     Дітям розповіли цікаві факти біографії Зірки Мензатюк. Вони дізнались про те, що Зірка - це її справжнє ім’я, що дівчинка вперше почала писати у 2-му класі, а ті духовні цінності, які їй  були дорогі та близькі з самого дитинства, вона плекала серцем все своє життя. Тому і з’являлись на світ такі чудові твори та казки, як «Макове князювання», «Як до жабок говорити, «Мільйон мільйонів сестричок», «Казка про кицю Мурку і дівчину Ганну», «Київські казки» та інші. У своїх казках письменниця пише про вічні цінності українського народу, бо саме в наших святах та традиціях приховано багато казкового та чарівного. 
     У творчому доробку Зірки Мензатюк близько 30 книжок, багато окремих творів. Вони написані гарною мовою – різнобарвною  й милозвучною, з багатою лексикою. Окреме місце в послужному списку письменниці займає повість «Таємниця козацької шаблі», яка з часу виходу у 2006 році перевидавалася 14 разів у видавництві «Старого Лева». Учні переглянули відеопрезентацію по цій книзі, дізнались, де побували та з ким змагались герої книги у пошуках реліквії – козацької шаблі. На заході панувала тепла та піднесена атмосфера, діти були зацікавлені творчістю письменниці, залюбки переглядали книги, представлені на поличці та робили з ними чудові світлини.


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram


Коментарі: Залишити коментар
 
X