Слідкуйте за нами

05-09-2024
     Вересень місяць щедрий на ювілеї українських письменників. З цієї нагоди у філії №5 КЗК КМПБ організовано книжкову гурман-виставку «Літературні бублики» з письменниками ювілярами».
     І першим, хто запросив на чаювання з «літературним бубликом» є  син зачарованої Десни - Олександр Довженко, якому 10 вересня виповнюється 130 років від дня народження. Олександр Довженко (1894-1956) – український письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, актор, поет, публіцист.
     На виставці представлені твори письменника, та архівні знахідки, документи, спогади, які дають змогу побачити біографію і творчість Олександра Довженка у новому світі, зазирнути у творчу лабораторію митця, зрозуміти витоки його режисерських задумів.
     Багато є книжок, які читає і перечитує не одне покоління читачів. Ними захоплюються, над ними розмірковують, у них вчаться життєвій мудрості. 
 
   















 На виставці  у розділі «Європеєць української літератури»  представлені книги класика української літератури Михайла Коцюбинського (1864–1913), якому у цьому році відзначається 160 років від дня народження.
 Михайло Коцюбинський – письменник, культурний і громадський діяч. У літературу ввійшов як майстер психологічної прози. В експозиції виставки представлені видання творів письменника та документи про його творчий та життєвий шлях.
    Розділ виставки «Найперше музика у слові» присвячений 95-ти річчю від дня народження Дмитра Павличка(1929- 2023) – українському поету, перекладачу, літературному критику, шістдесятнику, Герою України.
    Виставка  дає гарний привід заглянути до книжок, перечитати кращі твори вітчизняної літератури, ближче познайомитись із біографією тих, завдяки котрим в значній мірі збереглась українська мова.
   Якщо Ви зацікавилися  виставкою та бажаєте ознайомитися з нею більш детальніше, завітайте до бібліотеки. 


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram 


Коментарі: Залишити коментар
 
X