Слідкуйте за нами

17-07-2024
«Боже Великий, Єдиний,
Нам Україну храни,…»
(Олександр Кониський) 

     15 липня ми відзначаємо День Української Державності!
     Це дуже молоде свято. Відзначається воно з 2022 року у День хрещення Київської Русі-України та в день памʼяті Київського князя Володимира Великого.
     Ця пам’ятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки - у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.
     Тож з цієї нагоди бібліотекарі філії №2 КЗК КМПБ запросили бажаючих на історичну мандрівку в часі, взявши за основу анімаційний фільм «Історія України за 15 хвилин» від Українського інституту національної пам’яті.
     Захід розпочався з «Молитви за Україну» - пісні на слова Олександра Кониського, музику Миколи Лисенка, у яскравому виконанні  DZIDZIO (відео).
    А далі разом розглянули основні етапи української державності.
    Історія України – це історія постійної боротьби за свою державність та незалежність. Це велике щастя для кожного народу самому вирішувати, як жити на своїй землі.
    Наша щира глибока вдячність всім нашим захисникам і захисницям за те, що Україна вистояла і продовжує боротися! Що ми можемо ось так ходити в бібліотеку, зустрічатися, жити в відносно мирному місті.
    Під час заходу також відбулася приємна подія – нагородження переможців ІІІ-го Всеукраїнського онлайн-конкурсу з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих».
    Юні користувачі філії №5 КЗК КМПБ разом з бібліотекарем Юлією Бутаковою для конкурсу створили театралізовану ілюстрацію під назвою «Екологічний струмочок», вибравши статті №13, №16 книжки «Конституція для всіх: і великих, і малих» (автор – Володимир Читай). Це перша в Україні віршована Конституція для дітей, яка дає уявлення про її зміст та найважливіші положення.
    Тож директорка Кременчуцької міської публічної бібліотеки Тетяна Олексіївна Майдак привітала з перемогою та вручила грамоти. А показане на екрані відео-переможець з юними акторами викликала у присутніх безліч приємних емоцій.
    Щиро вдячні всім, хто прийшов на наш захід! 
    І до нових зустрічей!


     Відеосюжет про захід - дивіться тут


Слідкуйте за нашими новинами
 на Facebook, Instagram та Telegram 


Коментарі: Залишити коментар
 
X