Слідкуйте за нами

11-07-2024
     Щорічно, починаючи з 2021 року,  українці  відзначають  День української державності.
     День державності пов'язаний з Днем пам'яті рівноапостольного Князя Київського Володимира Великого,  який за новим церковним календарем  припадає на 15 липня.
     Це свято має на меті звернути увагу суспільства на традиції національного державотворення,  які мають понад тисячолітню історію, і вшановує всі його етапи.
     Державність є своєрідним фундаментом, корінням держави.
     Історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. У 988 році він прийняв християнство, що стало для України цивілізаційним вибором.
     Україна-Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Її державотворчі традиції продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна Незалежна Україна.
     З нагоди відзначення  державного свята у філії № 5 КЗК КМПБ  організовано  книжкову виставку – роздум «Українська державність :витоки, становлення, розвиток».
     Виставка розкриває  події, які лягли в історію творення та становлення української державності, висвітлює діяльність її видатних творців.
Відвідувачі виставки ознайомляться з літературою про Україну, її народ та його героїчний шлях до здобуття самостійності, ключові події нашої історії, легендарних особистостей та видатних українців нашого минулого, які стали гордістю України.
     Запрошуємо всіх зацікавлених користувачів та відвідувачів книгозбірні до перегляду виставки. Представлені на виставці видання стверджують, що Україна була, є і буде єдиною незалежною суверенною державою.


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram
Коментарі: Залишити коментар
 
X