Слідкуйте за нами

20-06-2024
     Українці відомі всюди. Вони  вражають своїми талантами, майстерністю, відкритістю та щирістю. Скільки відкриттів, винаходів і рекордів було встановлено українцями.
     Сьогодні до вашої уваги пропонуємо книгу Оксани Лущевської - дитячої письменниці, перекладачки, публіцистки, докторки наук у галузі освіти. 
      Лущевська О.   Оця Майя кіно знімала / Оксана Лущевська. - [Київ]: Видавництво для дітей, [2023]. - 60,[2] c.    
    Повість присвячена реальній постаті – режисерці, сценаристці, акторці, хореографці, письменниці українського походження Майї Дерен (справжнє ім’я Елеонора Деренковська), яка розпочала історію американського кіноавангарду та стала однією з найвпливовіших режисерок в історії кіно. Вона отримала міжнародний приз на фестивалі у Каннах в 1947 році, а американський інститут кінематографії заснував премію її імені. 
    Оксана Лущевська перетворила цю реальну історію успіху на зворушливе оповідання про дівчинку, яка зі своєю родиною через антисемітські погроми в Києві була вимушена залишити свій дім та переїхати до Сполучених Штатів Америки.
    Це дуже надихаюча історія! Варто лише уявити собі стан родини, члени якої потрапили у зовсім незнайому країну, де їх чекала лише невідомість. Але першими словами, що почула дівчинка від офіцера-прикордонника на острові Елліс, були: «Вітаю вас на землі можливостей!»
    Майї допомагає її щедра уява і хвацьке вміння помічати оригінальне у буденному. А ще у Майї є нафантазована подруга-кицька, яка підтримує Майю та надихає на нові творчі пошуки. І ця дівчинка, завдячуючи своєму таланту, цілеспрямованості, захопленню кіномистецтвом і фотографуванням, добивається втілення своїх мрій та реалізує себе. 
    Яскраві ілюстрації Олени Васіної додають оповіданню ще більшої чарівності.

    Книга розрахована на дитячу аудиторію. Вона надихає, вселяє віру у власні сили, допомагає втілювати у життя свої мрії. Приклад Майї Дерен, яка зуміла подолати багато перепон і здійснити свої мрії, є дуже влучним. Повість є частиною проєкту «Дівчата можуть усе», що присвячений видатним українкам.

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X