Слідкуйте за нами

13-06-2024

Ми перебуваємо в постійному потоці новин із соціальних мереж, вебсайтів, телебачення і, на жаль, часто не ставимо під сумнів факти, які споживаємо в інформаційному просторі. 

Можна назвати цілу низку міфів та фейків пов'язаних з історією України. Якісь із них виникли випадково, інші були створені, щоб заперечити існування українців як окремої нації. Пропагандистська машина працювала вправно, але настав час відкрити правду, яка захопить та зруйнує застиглий набір стереотипів.  

Наразі українські історики співпрацюють з колегами з інших країн, вивчають історію України на основі раніше недоступних першоджерел, застосовуючи сучасні принципи їхнього аналізу.

Тому історичні факти, які впродовж років вважалися правдивими, сьогодні спростовуються, а історія справді переписується. І це добре. Саме така історія цікава для українців та й для всього світу. Історія України заслуговує на чесне висвітлення – без фейків і свідомих викривлень.   

Тож книга викладача кафедри історії Східної Європи історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Павла Єремєєва змінить ваш погляд на багато історичних подій в Україні та за її межами.

Єремеєв П. Міфи та фейки з історії України. 33 спростування / Павло Єремеєв. - [Харків]: АССА, 2023. - 142, [1] с.

На сторінках книжки ви знайдете відповіді на суперечливі питання: чи були трипільці нашими пращурами; хто створив Велесову книгу; чи воював отаман Сірко у Франції; де заховане золото Павла Полуботка; чи правда, що паризький аеропорт названий на честь українця та інші.

Книга побудована у форматі оповідок з цікавими фактами, вона легко читається, а яскраві книжкові ілюстрації, які намалювали студенти та викладачі Харківської державної академії дизайну і мистецтв, допомагають зрозуміти контекст та період, що досліджується.

Розкриваючи правду, автор вміло захоплює увагу, підживлює інтерес до самостійного пошуку, перевірки інформації та з’ясування достовірності фактів. 

Видання стане в пригоді не лише дітям, а й дорослим, що цікавляться історією.

Книга знаходиться у відділі обслуговування дітей КЗК КМПБ.


Коментарі: Залишити коментар
 
X