Слідкуйте за нами

30-05-2024
      Відділ методичної роботи КЗК КМПБ спільно з філією №6 КЗК КМПБ оформили у стінах бібліотеки QR-виставку «Книжки без кордонів у твоєму смартфоні» присвячену Міжнародному дню захисту дітей.
      Виставка містить у собі два розділи: «Прояви сміливість – перевір кмітливість», де представлена література для дошкільників та дітей молодшого шкільного віку та «Код скануй, не зволікай – таємницю розгадай», де представлена література для дітей середнього та старшого шкільного віку.
      Родзинкою цієї книжкової виставки є те, що вона доповнена інтерактивними елементами, активувати які можна за допомогою смартфону. До кожної книги на полиці прикріплено QR-код, який містить посилання на одну з активностей: розмальовка героїв творів онлайн, гра «Знайди пару» та гра «Знайди відмінності».
      Щоб розмалювати казкового героя потрібно правильно виконати одне із завдань на вибір: вирішити математичні приклади, визначити правильний правопис слів, дати відповіді на каверзні питання або вгадати фрукт чи овоч.   Даючи правильні відповіді на питання малюнок поетапно розмальовується допоки не стане повністю розмальованим. Якщо ж користувач дає неправильну відповідь, то зображення не зміниться, а користувач матиме можливість повернутися до питання, подумати та обрати правильний варіант відповіді.
       Цікавою та захоплюючою також є гра «Знайди пару», адже ця гра тренує пам’ять та увагу. Правильно знайшовши всі пари карток, учасникам гри відкривається малюнок із зображенням головних персонажів представленої книги.
   




      А навівши на QR-код з грою «Знайди відмінності» потрібно відшукати відмінності на ілюстраціях до того чи іншого твору.
      Тож відвідавши QR-виставку «Книжки без кордонів у твоєму смартфоні» маленькі користувачі не тільки знайдуть, що почитати на літніх канікулах, але й зможуть весело провести свій час перевіривши свої знання та кмітливість.  

 

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X