Слідкуйте за нами

28-05-2024
     Щоб пишатися рідним краєм і любити його, важливо добре  знати його історію, мову, культуру. Щорічно 28 травня ми відзначаємо Всеукраїнський день краєзнавства.
     Пізнавати історію рідного краю – справа надзвичайно цікава. І особливий інтерес завжди викликають нові видання, які приваблюють новизною інформації, змістовним текстом, мають чудову поліграфію та сучасне дизайнерське оформлення.
     28 травня філія №4 імені І. Приходька КЗК КМПБ запросила мешканців громади взяти участь у загальнобібліотечному Дні інформації «Краєзнавчі таємниці бібліотеки».
      В цей день  до  книгозбірні завітали учні гімназії №9. Для них була проведена екскурсія бібліотекою та  огляд книг, представлених на виставці  «Тобі лиш несу своє серце». Це рядки з вірша «Кременчуку» нашої землячки, літераторки Людмили Снітко. Заслуговує на увагу література про рідний край. Зокрема, такі книги як «Дива і таємниці Кременчуцького краю», «Легенди Кременчука в картинах» О. Бойко, «Старожитності та історія Кременчука» та інші.
 
   Бібліографи відділу краєзнавчої  інформації та бібліографії КЗК КМПБ запропонували користувачам презентацію «Історія Кременчука на сторінках газет», провели вікторину «Кременчук. Місто моє», а також бібліографічну консультацію «Як самостійно знаходити в електронному каталозі книжки з краєзнавства».
     Присутні отримали інформацію про  минуле та сьогодення нашого краю, краєзнавчі відомості, зібрані як бібліотекарями, так і краєзнавцями - дослідниками  місцевої історії. Адже історія міста – це історія людей, що його будували та збагачували.
     А на завершення – діти прийняли активну участь у майстер-класі по виготовленню голубів миру з побажаннями  для наших захисників.


     Більше світлин дивіться тут


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X