Слідкуйте за нами

22-05-2024
     Українська мова та культура мають надважливе значення для розвитку дітей в сучасному суспільстві. Саме ці знання дозволять виховати справжніх українців, які будуть цінувати, захищати та поширювати свою мову та культуру.
     Вивчення української мови, як і будь-якої іншої, має бути цікавим. Але дорослим буває непросто пояснити малечі, у чому відмінність між звуком і літерою, що таке значення слова, як відрізнити головні члени речення від другорядних чи навіщо нам відмінки. Та й дітей дуже втомлюють правила в підручниках з української мови. Батьки та вчителі мають показати дітям, що вивчення української мови може бути цікавим та сучасним. В такому випадку в дітей буде більше мотивації для самостійного вивчення мови.
     Завдяки  книжечці Мовчун Л. Космічні пухнастики вчать українську : [повість] / Леся Мовчун. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2023. - 113 с., написаній у формі коротких пригодницьких історій про кумедних друзів-інопланетян, батьки зуміють дохідливо розтлумачити дітям складні мовні поняття, а вчителі зможуть образно й цікаво пояснити учням програмні теми. 
     У центрі сюжету — четверо космічних пухнастиків: лисиця Ліза, ведмідь Вадим, кролик Кость і сова Софія. Вони прибувають на Землю, щоб вивчити українську мову. У своїх пригодах вони зустрічають цікавих людей і тварин, які допомагають їм краще зрозуміти мову та культуру України.
     Авторка використала різні мовні прийоми, щоб зробити навчання мови цікавим і пізнавальним. Наприклад, у книжці є вірші, загадки, пісні та навіть рецепти українських страв.
     Книга допоможе дітям по-новому подивитися на мову та зрозуміти, що навчання може бути цікавим. Вони неодмінно захочуть дочитати її до кінця!

     Книга знаходиться  у відділі обслуговування дітей та у філії №5 КЗК КМПБ


Коментарі: Залишити коментар
 
X