Слідкуйте за нами

21-05-2024

Симон Васильович Петлюра займає чільне місце як у плеяді видатних діячів української історії ХХ ст., так і в історії національно-визвольних змагань українського народу. Йому судилося жити і працювати в найкритичніший період Української революції, стати на чолі молодої української держави і пройти непростий шлях боротьби за свободу та незалежність. Вже перебуваючи в еміграції і підсумовуючи події Української революції 1917-1921 років, С. Петлюра писав: «Ми виступили на арену історії тоді, коли світ не знав, що таке Україна… Єдиною боротьбою, упертою й безкомпромісною, ми показали світові, що Україна і її народ живе і бореться за свої».

На світанку революції 1917 року С. Петлюра став головною постаттю нашої відродженої державності – Головою Директорії, Головним отаманом військ Української Народної Республіки. Він керував внутрішньою та зовнішньою політикою. Завдяки зусиллям таких людей, як Симон Петлюра, Україна відбулася як держава, як самостійний політичний організм з усіма атрибутами державності. Саме українська революція була основною справою його життя.

У дні святкування 145-річчя від дня народження Симона Васильовича Петлюри у філії №5 КЗК КМПБ організовано книжкову виставку історичної постаті «Симон Петлюра – символ української державності». На виставці представлені видання, які розкривають громадсько-політичну, державотворчу та журналістську діяльність політика. Експозиція містить публіцистичні нариси автора, матеріали наукових конференцій, документи про його життєвий шлях, статті з періодичних видань.  

Цікавитеся історією нашої держави? Література про події того часу – до ваших послуг.


Коментарі: Залишити коментар
 
X