Слідкуйте за нами

20-05-2024
    Щорічно 24 травня в Україні  відзначається День слов’янської писемності і культури. В цей день у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія, адже саме вони дали слов’янам писемність, використовуючи простий і зрозумілий алфавіт.
    До цієї дати філія №1 КЗК КМПБ підготувала книжкову виставку-свято «І мова-наш прадавній оберіг».
    На виставці користувачі знайдуть літературу з історії слов’янської писемності, культурології, історії української культури та з історії української літературної мови.
    На виставці також представлена інформація про братів Кирила та Мефодія – слов'янських просвітників та проповідників християнства, творців слов'янської азбуки, перших перекладачів богослужбових книг на слов'янську мову. Тут також є видання з розвитку письма та книги, які відповідають на запитання: якою була перша українська літературна мова, звідки вона прийшла, які були в ній стилі, про культуру слова, про розвиток письма у різних народів, починаючи з давньої епохи.
     Писемність, мова – то є душа кожної нації, її найцінніший скарб. У мові – наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання.
Переглянувши представлені книжки, можна детальніше ознайомитесь з виникненням слов’янського письма та дізнатися про виникнення слов’янського алфавіту, що отримав назву «кирилиця» на честь  візантійського ченця Кирила.
     Виставка надасть змогу глибше вивчити культуру слов’янських народів, яка займає високий щабель в загальнокультурному розвитку людства.



Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X