Слідкуйте за нами

19-05-2024
         Такою подією, що вже стає доброю традицією, був візит Литовської делегації з нашого міста-побратима Алітуса. 16 травня до Кременчука завітали Саулюс Івошка – Радник мера міста Алітус та Донатас Василяускас – директор однієї з алітуських шкіл.
         Комунальний заклад культури «Кременчуцька міська публічна бібліотека» висловлює свою вдячність Посольству Литовської республіки в Україні, всьому народу Литви та особисто Почесному консулу Литовської Республіки в Україні пану Володимиру Пилипенку  за надані фотографії  та  організацію виставки  світлин «Види Литви».
        Співпраця між Кременчуком і Алітусом почалася у 2016 році і за цей час між містами були встановлені тісні культурні та економічні відносини. Попри насичену програму, учасники делегації завітали  і до , де взяли участь в невеличкому перформансі до Дня вишиванки, який влаштували бібліотекарі КЗК КМПБ.
       
      Почесні гості відкрили  у  вітринах бібліотеки  виставку  високохудожніх світлин під назвою «Види Литви». Ці знімки зроблені видатними литовськими фотохудожниками Юзефом Чеховичем, Яном Бутхаком, Станіславом Флері першими фотографічними апаратами, які в той час називалися дагеротипами. Оригінали цих світлин зберігаються у Національному музеї Литви, але зараз кожен мешканець Кременчука має унікальну можливість долучитися до мистецької спадщини іншої країни та здійснити своєрідну мандрівку в часі і побачити, якою була Литва в середині ХІХ ст.
        Спеціально до цієї події була організувана виставка  «Книги з Литви в подарунок бібліотекам Кременчука», що відображає ще один напрямок співпраці між містами та країнами. 
        Кременчуцька міська публічна бібліотека в особі її директора Майдак Тетяни висловлює щиру подяку за бібліоподарунки, що дадуть змогу читачам краще пізнати культуру дружньої країни.
        З привітальним словом до делегації звернулась заступник начальника Управління культури і туризму Кременчуцької міської ради Тетяна Чернова.
        Гостям з Литви була проведена експрес-екскурсія муралами, що були створені місцевою художницею Оксаною Бойко і, які відображають багату культурну спадщину Кременчука. Гідом по змістовову наповненню муралів була провідний бібліотекар Христина Елоян.
        Підтвердженням того, що Кременчук – поетичне місто, яке надихає на створення поезії, був виступ місцевої поетки Віти Гориславець, яка описала красоти Кременчука у своєму авторському вірші. 
        Виставка світлин «Види Литви»  експонується у вітринах  філії № 3 КЗК КМПБ (вул. Соборна, 12|/16)  до 24 травня.  
        Запрошуємо містян відвідати виставку картин та отримати свіжі естетичні враження.

     

    Більше світлин дивіться тут

Коментарі: Залишити коментар
 
X