Слідкуйте за нами

16-05-2024
     18 травня у світі відзначають свято, яке поєднує у собі  історію,  культуру і традиції людства – Міжнародний день музеїв.
     Нема в людини місця, дорожчого, ніж те, де вона народилась, землі, на якій зросла. Щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, вивчати його історію, мову, культуру. У цьому нам допомагають краєзнавчі музеї.
     Напередодні свята до філії №3 КЗК КМПБ (Дитяча бібліотека на Соборній)  завітали учні 8-А класу гімназії №20, щоб здійснити історичне занурення «Кременчуцький краєзнавчий музей: віхи історії».  На зустріч запросили завідувачку відділу  науково-освітньої та виставкової роботи музею – Селезньову Ірину Геннадіївну. 
      Присутні познайомилися з етапами створення музею та його експонатами, почули цікаві історії із запасників музею, серед яких – легенда про привід білої нареченої, яка не залишила нікого байдужим. А легенда про властивості  «кам’яного балабана» викликала бажання прийти до нього та перевірити –легенда це, чи може правда?
   
   Після «занурення» учні зрозуміли, що музей – це не просто домівка для минулого, а складний і живий механізм. Вони навчилися поважати роботу музейних працівників, реставраторів, митців та інших людей, залучених до організації тієї чи іншої виставки. 
   Та найголовніше – усім стало зрозуміло, що іти до музею можна  не лише з класом на екскурсію чи для того, щоб зробити приємність батькам. Як варіант, там можна влаштувати побачення, помріяти або навіть попрацювати.


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram


Коментарі: Залишити коментар
 
X