Слідкуйте за нами

15-05-2024
    15 травня бібліотекарі відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ привітали своїх користувачів з Міжнародним Днем сім’ї, запросивши родини на незвичний майстер-клас з виготовлення  ляльки-нитянки.
      Напевно всі чули про сімейні обрядові традиції та обереги, у яких закладено основи сім’ї. Звичайно це і бабусин вишитий рушник, підкова від злого ока, і навіть дитяча колиска, яка ніжно виколихувала маленького українця, продовжувача родоводу. З найдавніших оберегів також вважалася і лялька-мотанка.  Її виготовляли із клаптиків тканини та ниток, звідси й назва – «мотанка». Цю ляльку ніколи не шили голкою… 
      Дітки з матусями під керівництвом бібліотекаря зробили ляльку-нитянку з крильцями, таке собі маленьке янголятко з жовто-блакитних ниточок, вклавши в неї  молитви і сподівання усіх українців на те, що все в нас буде добре. Головне щиро повірити в це і не загубити свій оберіг.
  
    А в Міжнародний день сім’ї колектив Кременчуцької міської публічної бібліотеки щиро бажає всім злагоди, турботи, любові і миру кожній родині і всій нашій багатостраждальній Україні!


    Більше світлин дивіться тут

    

    Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X