Слідкуйте за нами

02-05-2024

Коли на душі спокійно і затишно, лагідне сонце пригріває землю, птахи співають – то це говорить про те, що прийшло довгоочікуване і найрадісніше свято – Великдень.

Сьогодні в умовах війни Великдень – це не лише весна, з цим святом пов’язані надії кожного українця на нашу Перемогу та відродження України. 

Святкування Великодня в Україні має надзвичайно багату та неповторну традицію. Із ним пов’язано безліч звичаїв та обрядів. 

Тож напередодні свята 2 травня у філії №1 КЗК КМПБ бібліотекарі організували тематичний перегляд літератури «Великодні дзвони залунали – нас до Перемоги згуртували».   

На перегляді літератури на вас чекають особливі видання, присвячені Великодню. Книги розкриють цікавинки з української обрядовості : приготування святкових страв, історію виникнення писанки, особливі ритуали та розквітну красу народних обрядів. Окрасою тематичного перегляду стали чарівні поробки наших юних читачів, які вражають своєю унікальністю та теплом рукодільної праці. Від витончених вишивок до оригінальних прикрас – кожен предмет надихає своєю красою та символікою святкування Великодня.

У великодній тиждень люди, осяяні святом, дивляться на світ з усмішкою і вірять, що після Великодня наші серця наповняться світлими почуттями надії і любові. Тому що ХРИСТОС ВОСКРЕС – воскресне й Україна!  Нехай воскресне в душах кожного усе найкраще на землі – непохитна віра в Перемогу, щира відданість і вічна любов до ріднокраю. 

Тож любімо, плекаймо і цінуймо УКРАЇНСЬКЕ!

Тематичний перегляд організований у народознавчій світлиці «Берегиня», тож запрошуємо познайомитися з народознавчою літературою та зробити фото на згадку.


Більше світлин дивіться тут

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X