Слідкуйте за нами

02-05-2024
     Одним із найурочистіших для кожного християнина свят, яке приносить багато радості й душевної теплоти є Великдень. Це дійсно Великий день, який прославляє Воскресіння Ісуса Христа. Він знаменує собою любов до життя, перемогу над смертю і надію на вічне існування. Це свято має свої традиції, які встановлювалися поступово протягом багатьох століть. Через те, що Великдень найяскравіша ознака всього живого та оновленого, то головними символами цього дня вважають Життя (паски та розфарбовані яйця), Воду та Благодатний Вогонь.
     У філії №5 КЗК КМПБ організовано етновиставку «Святкові дзвони Великодня», яка присвячена відзначенню одного з найбільших і найсвітліших релігійних свят – Христового Воскресіння. 
     Про походження свята та народні традиції, особливості відзначення Великодня в Україні розповідають видання, які представлені на презентованій етновиставці. Відвідувачі виставки зможуть ознайомитися із книгами українських етнографів, які висвітлюють національні особливості українських Великодніх свят.  
    Шановні користувачі нашої бібліотеки! Вітаємо Вас із Великодніми святами. Бажаємо Вам миру, любові, достатку і смачної паски!

 

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram


Коментарі: Залишити коментар
 
X