Слідкуйте за нами

25-04-2024
    В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорнобиль і досі є незагоєною раною.
    25 квітня напередодні дня Чорнобильської трагедії у філії № 1  КЗК КМПБ для читачів та вихованців художньої студії «Кольорові олівці»  КМЦПО «Академія майбутнього»  (керівник Людмила Ковшуцька) пройшла екологічна година «Чорнобиль… чорний біль нашої землі».
    Захід проведено з метою осмислення трагедії ХХ століття – вибуху на ЧАЕС. Наскрізною темою заходу стали люди - ліквідатори, пожежники, працівники станції та прості мешканці Чорнобиля, які назавжди залишились у пам’яті кожного українця не просто трагічною сторінкою історії, а щемливою раною на серці. Діти ознайомилися із хронологією подій на ЧАЕС переглянувши документальний фільм «Урок пам'яті Чорнобиля».
    Оформлений бібліотекарями книжковий перегляд «Чорний біль над білим світом», виступив не лише як додатковий елемент заходу, але і як символічний засіб відзначення внеску тих, кого ми втратили. Кожна виставлена книга чи фотографія нагадує про неповторність кожної особистості, її внесок у забезпеченні світової безпеки. 
    Наприкінці заходу діти писали листи – побажання «Моя майбутня Україна», в яких виразили свої побажання, доповнивши їх патріотичними малюнками.
    Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X