Слідкуйте за нами

18-04-2024

18 квітня бібліотекарі відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ завітали на зустріч з 9 класами до Кременчуцької гімназії №1  та провели захід експрес-знайомство з Платформою «Дія», яка стала  брендом цифрової держави в Україні.

«Дія»  - це вебпортал, мобільний застосунок та єдиний портал з інформацією про всі державні послуги в Україні - від замовлення до отримання. 

Загальнонаціональний проєкт "Дія. Цифрова освіта", започаткований Міністерством цифрової трансформації у 2019 році, став справжнім проривом у сфері навчання та розвитку. Цей проєкт об'єднав можливості навчання, розваг та профорієнтації, націлений на підвищення рівня цифрової грамотності серед українців.

Під час заходу бібліотекарі розповіли школярам про легкий та інклюзивний доступ до нової професійної сфери. Інтерактивні тести та інструменти на платформі «Дія» дозволяють виявити таланти та зацікавленість учнів, допомагаючи їм зрозуміти, яка саме професія найбільше підходить саме для них. А освітні серіали на платформі знайомлять глядачів з різноманітними професіями, розкриваючи їхні особливості та переваги.

Під час заходу була представлена відеоінструкція "Як створити персональну траєкторію навчання". Цей індивідуальний освітній серіал складається із відеосерій, адаптованих до конкретних запитів користувача, демонструючи  можливості та шляхи розвитку через платформу «Дія».

Ця зустріч відкрила шлях до нових можливостей для школярів, підкресливши важливість цифрової грамотності та навичок у сучасному світі. 

Бібліотекарі відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів, який є хабом цифрової освіти м. Кременчука, запросили учнів завітати до бібліотеки на Європейській та разом активно розвиватися та опановувати нові цифрові навички.

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X