Слідкуйте за нами

18-04-2024

Продовжуємо вивчати нашу історію. Вона у нас цікава і багатогранна. Впродовж багатьох століть українці не лише створюють власну історію, а й впливають на хід подій у світі. Україна, яка ніколи і не була на світовому узбіччі, подарувала людству не одне відоме ім'я.

Наприклад, в Європі було найбільше королев і королів, які були родом з Києва. Представники і представниці нашого народу правили не тільки у Франції, Німеччині, Данії, Швеції, Норвегії, Іспанії, Італії, Англії, Шотландії, Австрії, Польщі, Угорщині, Чехії та Болгарії, а й навіть у Візантії та Туреччині.

А завдяки оперативним діям керованої Євгеном Березняком групи особливого призначення «Голос» було врятовано унікальне історичне місто Краків. І саме українець Олексій Берест керував операцією зі встановлення Прапора Перемоги на даху Рейхстагу в Берліні.

Більше цікавих фактів про відомих українців, які змінили хід світової історії читайте в книзі Семенюк С. Визначні діячі українського походження: Державні та релігійні діячі, політики, військові / Святослав Семенюк. - Львів: Література та мистецтво, 2023. - 790 с. 

Довгі роки зброєю Росії була пропаганда та викривлення фактів, брехня та перекручування історії. Ця книга спростовує фейк російської та німецької історіографій про «нездатність української нації до процесів державотворення», а отже, й хронічну відсутність у неї політичної еліти. Читачі  відкриють для себе нові імена або більше дізнаються про людей, про яких чули не раз. Багато біографій у цій книзі викличуть не тільки зацікавлення, а й щире здивування. 

Читайте, вчить свою історію, поширюйте!


Коментарі: Залишити коментар
 
X