Слідкуйте за нами

04-04-2024
     Згідно зі статистикою Державної служби з надзвичайних ситуацій  понад третина територій України зараз потенційно забруднені боєприпасами та вибухонебезпечними предметами. Розмінування та знешкодження таких предметів триватиме багато років.
    Дітям потрібно знати правила мінної безпеки: вміти розпізнавати вибухонебезпечні предмети, відрізняти попереджувальні знаки, знати правила поведінки та, головне, слідувати їм.
    4 квітня у філії № 5 КЗК КМПБ пройшов захід до Міжнародного дня просвіти з мінної безпеки та допомоги в діяльності пов’язаної з розмінуванням - година безпеки для дітей  «Пес-сапер Патрон представляє».
    У гості до бібліотеки завітали поважні гості: правовий інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Кременчуцького районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області старший лейтенант служби цивільного захисту Дяченко Владислав Володимирович, інспектор відділення зав’язків з громадськістю батальйону патрульної поліції в м. Кременчук майор поліції Соколов Роман Анатолійович, старший інспектор відділення зав’язків з громадськістю батальйону патрульної поліції в м. Кременчук капітан поліції Шило Надія Анатоліївна. 
    Поліціянти стали для учнів джерелом зрозумілої та доступної інформації про те, як вберегти своє життя та життя своїх рідних та друзів від загроз вибухонебезпечних предметів.
    Пояснили дітям, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть бути приховані, які знаки попереджають про них, а також, які правила безпечної поведінки потрібно знати та дотримуватись, якщо ви помітили вибухонебезпечні предмети.
    Захід був насичений цікавими завданнями, пізнавальним мультиком та  відео.
    Закріпили ж набуті знання за допомогою запропонованих рятувальниками загадок "Мінна безпека". На згадку про зустріч діти отримали сітловідбивальну стрічку та пам’ятку з мінної безпеки.
    Діти були у захваті, залюбки фотографувалися на пам'ять, та приміряли на себе головні убори державних працівників. Працівники бібліотеки щиро вдячні за такий чудовий та актуальний у наш час захід!    
    Дітям потрібно знати правила мінної безпеки: вміти розпізнавати вибухонебезпечні предмети, відрізняти попереджувальні знаки, знати правила поведінки та, головне, слідувати їм.


   Більше світлин дивіться тут

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X