Слідкуйте за нами

03-04-2024

Українці - поетична нація, тож у кожного справжнього українця в бібліотечному арсеналі має бути добре зібрання поетичних творів.

Пропонуємо Вашій увазі книгу Антологія української поезії ХХ століття : від Тичини до Жадана  / упоряд. : Іван Малкович. - [Київ] : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, [2023]. - 1965 с.

ХХ століття було часом для найяскравіших та сміливих способів самовираження у творчості. Це був час для експериментів з формою та змістом, а історична революція відображалася в текстах письменників та поетів.

Яким бачили ХХ століття українські поети й що вони відчували, наочно покаже «Антологія української поезії ХХ століття. Від Тичини до Жадана». Вона  є своєрідною панорамою української поезії ХХ століття. Завдяки цій книзі читач знайде вже добре відомі нам ще зі шкільної програми  твори Миколи Вінграновського, Ігоря Калинця, Євгена Плужника, Олега Ольжича, Василя Стуса та ще десятків авторів минулого століття. Так само на сторінках антології перед вами оживають рядки сучасних поетів та поеток, до яких можна потрапити на живі поетичні читання, наприклад, Оксани Забужко, Сергія Жадана, Василя Герасим’юка та інших. Можливо, також знайдуться талановиті імена, з якими тільки належить познайомитися та полюбити.

Це найкомпактніша за формою і одна з найповніших за текстами українська поетична антологія, що покликана закохати будь-кого в українську поезію.

За книгою звертайтесь до найближчої бібліотеки міста.


Коментарі: Залишити коментар
 
X