Слідкуйте за нами

03-04-2024
      Квітень багатий на професійні свята. Найбільш значущим датам таким як День пожежної охорони,  День довкілля, Всесвітній день охорони праці у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ присвячена книжкова виставка-калейдоскоп «Святкуємо у квітні».
     День пожежної охорони - професійне свято працівників пожежної охорони, яке відзначається в Україні щороку 17 квітня. Цей день присвячений людям, професія яких - то ризик своїм життям і здоров’ям заради захисту інших людей та їхнього майна від пожеж та інших надзвичайних ситуацій.
      На книжковій виставці представлена література з пожежної охорони, яка містить великий об’єм матеріалу про  запобігання пожежам, засобам боротьби з вогнем  та можуть бути корисним студентам, слухачам курсів підвищення кваліфікації із пожежної охорони та усім, хто бажає знати, з чого складаються трудові будні пожежників.
     День довкілля - екологічне свято, яке відзначається щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року. Головна мета свята – підвищення рівня свідомості в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища. Світова спільнота вже не один рік поспіль попереджає про катастрофічні наслідки сучасних проблем довкілля, які потребують негайного вирішення. Забруднення повітря і води, глобальне потепління, деградація природних ресурсів, вирубка лісів – все це результат людської діяльності.
Представлена на виставці література розкриває основні проблеми, які виникли у взаємовідносинах людини та природи в індустріальний період розвитку цивілізації та можливі шляхи їх подолання, теоретичні основи та методологію охорони довкілля, його значення в сучасному світі.                Показані практичні напрямки вирішення ряду сучасних екологічних проблем, розглянуто систему екологічної безпеки.
     Останній розділ книжкової виставки-калейдоскопу  присвячено Всесвітньому дню охорони праці, що відзначається 28 квітня 
     Це свято започатковано Міжнародною організацією праці, що має на меті підтримку демократії, боротьбу з бідністю і безробіттям, заборону дитячої праці. Вперше під такою назвою його відзначали у 2003 році. Але ідея започаткувати такий особливий день з’явилася після того, як у 1989 році американські та канадські робітники провели День вшанування пам’яті працівників, які загинули на роботі. У цей день звертається додаткова увага на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в теперішніх умовах – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль.
     На виставці представлені навчальні посібники в яких розглядаються організаційні та правові питання охорони праці, виробничої санітарії, безпеки виробництва. Література  буде корисна для власників, керівників та працівників підприємств усіх об’єктів господарювання, студентам, слухачам курсів підвищення кваліфікації з охорони праці та усім, хто бажає знати, про принципи безпечної роботи на підприємстві.
     Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку за адресою вул. Європейська, 66/13.

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X