Слідкуйте за нами

01-04-2024
     Мабуть серед нас не знайдеться жодної людини, яка б не знала про Гоголя, не читала б його книг. І нині у користувачів абонемента філії №2 КЗК КМПБ є гарна нагода згадати та перечитати улюблені книги Миколи Васильовича, що представлені на книжковій виставці-феєрії «Чарівне гоголівське слово», присвяченій 215-річчю письменника.
     Микола Васильович народився у нас на Полтавщині. У своїх творах він на весь світ прославив наші Сорочинці та Диканьку, показав всім яскравий український дух через персонажів своїх безсмертних творів. Гоголь виразно та яскраво описав наш чудовий Дніпро «… коли вільно і плавно мчить крізь ліси і гори повні води свої», природу України, традиції та звичаї нашого народу.
     Постать Гоголя, його життя і творчість оповиті ореолом таємничості. «Таємниці Гоголя» - одна з найпопулярніших тем у науковому світі, і в белетристиці. Загадковістю відзначений перш за все життєвий шлях письменника, починаючи з перших його кроків. Навіть точну дату його народження тривалий час не знали. Лише через 40 років після його смерті із публікацій метричних виписок стало відомо, що з’явився він на світ саме 1 квітня 1809 року.
     Тож, запрошуємо усіх бажаючих завітати до бібліотеки на Соборній та ознайомитись з книжковою виставкою, перечитати давно знайомі твори видатного письменника, а можливо, і відкрити для себе щось новеньке.







  



 Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram 

Коментарі: Залишити коментар
 
X