Слідкуйте за нами

01-04-2024
Гоголь створив духовний образ України
Олесь Гончар


1 квітня 2024 року світова спільнота відзначає 215-ту річницю від дня народження Миколи Гоголя, великого письменника, драматурга, мислителя.

Микола Васильович Гоголь – класик світової культури, один з найбільш незвичайних і загадкових письменників.

«...Великий чародій слова, прозорливець з даром проникати в найпотаємніші глибини людської душі», - так назвав нашого всесвітньо відомого земляка український письменник Олесь Гончар.

Його народила українська земля. Відомий син Полтавщини, земляк Г. Сковороди та І. Котляревського, Микола Васильович ніколи не втрачав зв’язок зі своєю малою батьківщиною, родинним гніздом. Україна була для нього не лише місцем, де він народився і виріс, а й цілющим джерелом, яке щедро живило душу письменника.

Він залишив нам у спадок неоціненний доробок з повістей і романів, драматургії та публіцистики, які можна поставити у ряд найвищих художніх досягнень світової літератури. Його твори читають та екранізують в Америці й Німеччині. 

І сьогодні, через два століття після його народження, це ім’я заворожує й притягує усіх, хто знайомиться з творчістю видатного письменника. 

1 квітня у філії №1 КЗК КМПБ організована ювілейна виставка-портрет «З Україною в серці: шляхи творчої долі Миколи Гоголя», присвячена життю та творчості одного з найвеличніших митців слова. Експозиція містить твори автора українською мовою, а також критичні статті, дослідження про його життя і творчість. Виставка має два розділи та доповнена портретом письменника ручної роботи, вишитий хрестиком користувачкою бібліотеки Інною Сидоренко.

На книжковій  виставці читач знайде як знамениті всім книги письменника: «Тарас Бульба», «Мертві душі», «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Ревізор», «Вій», « Одруження», «Записки божевільного» так і маловідомі, але не менш цікаві твори.   

Виставка експонується за адресою: проспект Лесі Українки,13

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram 


Коментарі: Залишити коментар
 
X