Слідкуйте за нами

25-03-2024

    24 березня, в  абонементі філії №2 КЗК КМПБ в рамках «Вуличного університету» відбулася зустріч з психологинею Крістіною Петриченко. Говорили про внутрішню та зовнішню опору людини. Про те, як завдяки внутрішній опорі людина може стійко протистояти життєвим негараздам, зберігати емоційний баланс і досягати поставлених цілей навіть у такі важкі часи.

     Щоб виростити або знайти внутрішню опору  важливо захотіти бути індивідуальністю. І, що спирання тільки на зовнішні опори говорить, про те, що внутрішня є слабкою і це шкодить людині. Вона не розуміє себе, просить допомоги в інших, боїться зробити власний вибір, залежить від думки оточуючих. А треба  вчитися брати відповідальність за свої дії, думки, почуття, а не перекладати на інших. Переходити в позицію дорослого, зміщати фокус уваги на себе. Потрібно вчитися хвалити себе, пишатися собою.
     Говорили, як змінилися пріоритети людини під час війни – стали більше цінувати сім’ю, дім, тишу, спокій. І коли пані Крістіна дала завдання намалювати корабель, назвати його і написати на палубі, що  усі присутні взяли б з собою в далеке плавання із матеріального і нематеріального, то більшість назвала свій корабель «Надія»,  пріоритети віддали сім’ї, друзям, тваринам, а,  багато хто в плавання брав книги (що нас, бібліотекарів дуже порадувало) ну, і життєвий досвід, куди ж без нього.
      Приємно, що на зустріч прийшла молодь, ставили багато питань. Спілкування вийшло доволі продуктивне. Всі присутні з нетерпінням чекають на нові зустрічі.

   Більше світлин дивіться тут


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram 

Коментарі: Залишити коментар
 
X