Слідкуйте за нами

24-03-2024
    Історію  України  формують  особистості.  Це ті люди, які стали видатними  постатями, залишили значущий слід в історії  та стали гордістю України.
    Серед них особливе місце займає гетьман Іван Мазепа - мудрий та обачний політик, геніальний стратег, гетьман Війська Запорозького, меценат та високоосвічена людина, який свого часу мав одну велику мету – досягнути єдності та незалежності для України.
    Навколо постаті Івана Мазепи завжди точилося безліч суперечок. Дехто вважає його героєм, дехто – зрадником. Але найвагомішим аргументом є історичні факти, які говорять самі за себе. Іван Мазепа спробував відновити боротьбу за самостійну державу, саме тому його вагоме значення в історії України неможливо спростувати та піддати сумнівам, адже історичні факти залишаються фактами, висвітлюючи та доносячи до нас усю позитивну спрямованість намірів гетьмана щодо позиції України.
    До ювілею великого гетьмана у філії №5  КЗК КМПБ експонується виставка історичного портрету «Невідомий Іван Мазепа: у пошуках історичної об’єктивності”. До уваги користувачів бібліотеки представлені численні видання, присвячені Івану Мазепі. Вони знайомлять читача з  його політичними поглядами, діяльністю на посаді гетьмана як адміністратора, господарника, полководця, мецената, покровителя Церкви.
Також представлені художні твори українських та світових авторів, в яких постає істинний Мазепа – великий шанувальник мистецтва, науки, шкільництва, меценат, прихильник релігії, засновник державних закладів, борець за державність.
    Тож запрошуємо усіх завітати до бібліотеки та долучитися до перегляду книжкової виставки!


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram


Коментарі: Залишити коментар
 
X