Слідкуйте за нами

21-03-2024
Поету, кажуть, треба знати мову
                                                              Та ще й уміти вправно рифмувать.
Натхнення і талант — і все готово,
                                                        Слова самі піснями забринять.
Василь Симоненко

     Україна багата майстрами високої поезії. На весь світ різними мовами прозвучали пророчі слова Тараса Шевченка, сильна жіноча поезія Лесі Українки, могутнє слово Івана Франка, неповторні в своїй геніальності вірші Ліни Костенко.
     Цього року виповнюється 90 років Національній спілці письменників України. Ця творча організація об'єднує в собі українських поетів та прозаїків, драматургів і публіцистів, критиків та перекладачів. З нагоди поважного 90-річного ювілею Спілки та Всесвітнього дня поезії, який відзначається 21 березня, у філії №1 КЗК КМПБ організовано День інформації «Спілка письменників – осередок творчої праці» (90 років з часу створення Національної спілки літераторів).
     До складу НСПУ входять близько 1789 письменників і, зокрема, 6 – з Кременчука. 
     Для своїх користувачів бібліотекарі підготували в інтернет-центрі  виставку-знайомство «Літературний Кременчук», яка містить творчі доробки кременчуцьких письменників. Вона складається з двох розділів. Перший розділ «Члени Спілки – наші земляки» включає видання Олега Головка, Олексія Кацая, Володимира Заліського, Володимира Ейсмонта, Ігоря Моісєєнка, Олександра Пантелея.
     Другий розділ «Творчі обрії сучасних кременчуцьких літераторів» - це  літературне знайомство з новими виданнями від авторів, членів Спілки літераторів «Славутич». Для читачів філії свої книги з автографами подарували: Ірина Залюбовська, Ігор Герасименко, Віта Гориславець, Валентина Лисич. Їх поезія – справжній еліксир натхнення для кожного із нас.
      Хвилини творчого єднання подарують нам зустрічі з письменниками. З нагоди Всесвітнього дня поезії власні вірші біля виставки читала місцева поетка Оксана Лила.  
      Солов’їною щедрою українською мовою поети зізнаються у любові до України, до рідного дому. Адже, у час жорстокої війни, всі ми разом тут, у тилу, долучаючись до промоції українського слова, маємо міцно тримати духовний щит України.
      Ось так щедро римоване слово звучало у День поезії, День інформації в бібліотеці на Молодіжному. Це шанс сучасних авторів заявити про себе, отримати шанувальників і познайомити світ зі своєю творчістю.


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram 

Коментарі: Залишити коментар
 
X