Слідкуйте за нами

21-03-2024
    В історії України чимало знакових і видатних постатей. Одним з них був Віктор Михайлович Глушков - основоположник інформаційних технологій в Україні, геній, що набагато випередив свій час. Західні ЗМІ називали його «богом кібернетики», він безпосередньо керував проєктами перших ЕОМ «Дніпро», «Київ», «Мир», а система ППО від Глушкова допомагає Україні й зараз боронити свою землю від ворожих ракет.
     Про Віктора Глушкова можна створити  справжній блокбастер. Тут будуть і драйв відкриттів, і замахи, і намагання «переманити» за кордон. Але головним у його життєвій історії є реалізація здібностей та талантів, даних Богом, вміння саморозвиватись, попри складні «стартові умови» та бажання йти до мети, вимагаючи від самого себе нескінченно багато. 
     Доля Глушкова, який розвинув найсміливіші мрії та втілив їх у Києві, спростовує намагання росії нав’язати світові уявлення про Україну, як суто аграрну державу. Досвід Глушкова доводить, що Україна — наукова держава.
     До 100-річчя від дня народження Віктора Михайловича Глушкова в Україні видали книгу :
Бережко-Камінська Ю. Віктор Глушков – творець нових світів / Юлія Бережко-Камінська. – Київ: Саміт-Книга, 2023. – 272 с.
     В ній автор веде читача  життєвими стежками Віктора Михайловича  – від народження і до останнього подиху. Розповідає просто й лаконічно про  насичене і яскраве життя вченого, дослідника, організатора, наукового керівника… 
     Матеріали, що лягли в основу видання, зібрані на основі відкритих джерел і приватних спогадів родини Віктора Михайловича, його друзів і колег. Текст ілюструють численні фотографії та документи, серед яких рідкісні й унікальні.
        Це видання, яке вийшло малим тиражем — лише 1000 екземплярів, поширюється тільки у бібліотеках. 
        Скористайтеся унікальною можливістю познайомитися з книгою в Кременчуцькій міській публічній бібліотеці. Книжка чекає на Вас у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів (вул. Європейська, 66/13).


Коментарі: Залишити коментар
 
X