Слідкуйте за нами

21-03-2024
     Сучасний стан розвитку бібліотек вимагає зміщення акцентів в інноваційній діяльності бібліотеки в площину управління професіонально-особистісним розвитком і саморозвитком бібліотекарів. За сучасних динамічних умов актуальною стає проблема розвитку інноваційних стилів управління бібліотекою, спрямованих на її перехід до нового якісного стану. Тож майстерня бібліотечної інноватики «Ефективна практика командної роботи в бібліотеці», яка відбулася днями на базі філії №2 КЗК КМПБ, була покликана вирішити це питання.
Професійна діяльність керівника в бібліотечній сфері все більше стає творчою, особливої цінності в якій набуває його здатність діяти адекватно у ситуаціях із високою мірою невизначеності, приймати нестандартні управлінські рішення, долати стереотипи, переосмислювати свій особистий досвід взаємодії з підлеглими. Тому доповідь «Керівний склад бібліотек як провідники інноваційного менеджменту» та воркшоп «Крок за кроком до управлінської майстерності» від зав. відділом методичної роботи КМПБ Вікторії Старкової сприяв проєктуванню персонального простору професійно-особистісного розвитку, активізації процесів самопізнання та набуттю нових компетенцій учасників.
     Останнім часом бібліотеки стають простором психологічної підтримки. Підвищення рівня обізнаності працівників бібліотек щодо ментального здоров'я, навичок самодопомоги та способів підтримки психоемоційного стану відвідувачів, особливо дітей, наразі стала одним із першочергових завдань. Про це докладно розповіла Ірина Сарєлова, провідний бібліотекар відділу обслуговування дітей КМПБ. Вона виступила з доповіддю «Бібліотека – територія психологічної підтримки», після чого всі разом подискутували під час діалогу у професійному колі «Бібліотека – психолог – користувач».
     Далі на учасників чекало представлення і обговорення грантового проєкту «Твоя територія позитиву», під час якого методист 1 категорії Оксана Салікова висвітлила основні моменти, на які потрібно звернути увагу при створенні проєктів. Слушні поради стануть в нагоді бібліотекарям, адже активна участь в проєктно-грантовій діяльності –  вагомий чинник сталості бібліотек!
     Подальшим обмін успішними кейсами та проблемне обговорення неодноразово переривалися сигналами тривоги, але це не стало на заваді – учасники школи професійної майстерності продовжували спілкування у сховищі. Карпова Л.О.,  зав. філією №2 КЗК КМПБ, познайомила з досвідом філії №2 КЗК КМПБ з читацькими об’єднаннями, розповіла, як філія стала місцем зустрічі для містян та ВПО. Зав. філією №5 КЗК КМПБ Олена Кузьминська представила свій досвід поповнення фондів бібліотеки, адже завдяки своєму креативному підходу філія здобула більше сотні нових чудових книг для дітей і дорослих! Лабораторія майстерності «Фандрейзинг як запорука зміцнення добробуту бібліотеки» від зав. сектором документів іноземними мовами КЗК КМПБ Олени Почепцової завершив цей непростий, але дуже корисний день в колі однодумців!


Більше світлин дивіться тут

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram


Коментарі: Залишити коментар
 
X