Слідкуйте за нами

07-03-2024
    Сьогодні пропонуємо вам ознайомитись з книгою відомого дослідника історії Володимира Білінського.
    Білінський В. Герої України. Історична трилогія / Володимир Білінський. - Київ: Міжнародний інститут українознавчих студій, 2023. - 508 с.
    Володимир Білінський, автор бестселерів «Україна-Русь: історичне дослідження», «Журавлі. Переосмислення новітньої історії України» та інших, присвятив свою нову книгу «Герої України. Історична трилогія» неординарним, але, безперечно, видатним постатям вітчизняної історії – Нестору Махну, Роману Шухевичу та Олексію Бересту. «Батько», генерал, лейтенант… Люди різних політичних поглядів і переконань, але однакової трагічної долі. 
    Розпочинає трилогію історія про Нестора Махна, командувача повстанської армії України, відомого своїми анархістськими поглядами, чия постать овіяна безліччю легенд. Він був однією з найяскравіших особистостей тієї доби, а рух, який він очолював,  мав глибокий вплив на хід історії того часу. Автор, спираючись на спогади близьких соратників Нестора Івановича, розповів правдиву історію його життя.
    Друга частина книги присвячена Роману Шухевичу -  відомому бойовому генералу, одному із лідерів українського визвольного руху під час Другої світової війни та в перші роки після неї. Володимир Білінський особисто зустрічався із соратником Шухевича, Василем Куком та ознайомився з мемуарами та спогадами помічниці генерала Галини Дідик. Автор намагався донести до читача справжню, без цензури, біографію відомого політичного діяча.
    Третя частина розповідає про Олексія Береста, українського військового, який підняв прапор перемоги над німецьким Рейхстагом у 1945 році, але не одержав заслужену нагороду,  був несправедливо звинувачений та позбавлений волі на 10 років у таборах.


Коментарі: Залишити коментар
 
X