Слідкуйте за нами

28-02-2024
      Українська міфологія — це окремий фантастичний світ!  Русалки, мавки, вовкулаки, домовики, водяники, чугайстери — ці міфічні істоти зачаровують і привертають увагу. Цікаво про них дізнатись?
      Продовжуємо знайомити Вас із книгами, які бібліотека отримала від Українського інституту книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів.
      Кононенко О.А. Українська міфологія. Божества і духи. [Текст] / Олексій Кононенко. ─ Харків: Фоліо, 2020 . ─ 190с. : іл. ─ Український інститут книги (УІК).
      Перед вами великий міфологічний словник, де в алфавітному порядку розміщено інформацію  про міфологічних духів і персонажів, котрим була притаманна надлюдська магічна енергія, здатність перевтілюватися та від яких залежало життя наших предків.  Посередниками у спілкуванні давніх слов’ян з божествами, духами природи, нечистою силою були надзвичайні персони: жерці, волхви, знахарі, чаклуни, відьмаки… Їх треба було умилостивити, налагодити з ними добрі стосунки.
      Книжка також розповість  про походження зірок, планет, Чумацького Шляху, сузір'їв та  про сучасний  календар українців, де кожна пора року має важливу дату, навколо якої зосереджені свята, звичаї та обряди. Окремі розділи повідають про обрядову їжу наших предків, хвороби та лікувальні засоби від них.
      «Українська міфологія. Божества і духи» Олексія Кононенка стане в пригоді дослідникам української культури та корисним демонологічним словничком для широкого кола читачів.

      

 За книгою звертайтесь до відділів обслуговування КЗК КМПБ по вул. Європейська, 66/13

 Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X