Слідкуйте за нами

25-02-2024

Крим – це пісня: коли весела, а коли – й сумна. Крим – це гори, це безкрає море, це сонце і степ. А ще Крим для українців тепер  — це рана, початок війни, втрачений дім

26 лютого - День кримського спротиву російській окупації.  

Цього дня 2014 року, 10 років тому, у Сімферополі під стінами кримської Верховної Ради відбувся  ініційований кримськими татарами чисельний мітинг на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму. Люди зібралися в знак протесту окупації Криму Росією. 

Того дня паралельно відбулися 2 акції: проукраїнський мітинг, організований Меджлісом кримськотатарського народу, котрий зібрав до 10 тисяч учасників, та проросійський - чисельністю близько 700 осіб, Кілька тисяч громадян України вийшли, щоби засвідчити: «Крим - це Україна». Що ніяк не могло в’язатися з вигаданим російськими пропагандистами твердженням, нібито кримчани одностайно підтримали захоплення півострова. 

На абонементі філії №2 КЗК КМПБ розгорнуто книжкову виставку «За Перекопом є земля», на якій представлені різноманітні видання різних років про цю прекрасну землю і її людей. Про її чудову природу, видатні пам'ятки історії і архітектури, стародавні міфи. Також історична література та народознавча, цікаві художні книги, поетична творчість кримськотатарських авторів мовою оригіналу і в перекладі. Є також книга репортажів з окупованого Криму (2014 - 2019 років). Автори малюють різнобарвну картину Криму. 

Запрошуємо до бібліотеки (вул. Соборна, 11)  познайомитися з представленими на виставці книгами!


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram


Коментарі: Залишити коментар
 
X