Слідкуйте за нами

25-02-2024

26 лютого в Україні відзначають День спротиву Криму російській окупації.

Таким чином згадуємо та вшановуємо мужність тисяч  жителів півострова, які 26 лютого 2014 року вийшли у Сімферополі на мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Війна Росії проти України почалася з Криму.

З нагоди десятої річниці  спротиву Криму російській окупації філія №1 КЗК КМПБ підготувала патріотичний перегляд літератури «Крим - це Україна».

На перегляді представлені книги про події в Криму у 2014 р., анексію півострова, про історію депортації кримських татар, їх життя, побут, про злочинні дії РФ проти їхнього народу, а також художні видання українських письменників про Крим. Зокрема на перегляді представлена книга  історика, письменника Володимира Сергійчука «Український Крим», в якій із залученням великого документального матеріалу розповідається про спільну історичну долю Криму й України. Звертається увага на українську більшість півострова в період Кримського ханства. Детально аналізується перебіг подій, пов’язаний з процесом об’єднання Криму з Україною в 1918 році і передання півострова УРСР в 1954 році.

Крим - це біль кожного українця-патріота.

Спротив, який розпочався в Криму у 2014 році триває й сьогодні по всій країні. І ми даємо повномасштабну відсіч ворогу.

Анексований півострів для кожного українця – це Україна!  Пам’ятаймо про ці події не тільки сьогодні, оскільки, Крим – це не лише питання території, це питання цілісності та суверенності України. Ми пишаємося мужністю та героїзмом учасників тодішнього мітингу та сміливістю кожного українського воїна, який зараз боронить нашу країну від російського ворога.

Спротив триває! Кожен клаптик тимчасово окупованих територій – це рідна Україна!


Слідкуйте за нашими новинами на Facebook, Instagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X