Слідкуйте за нами

22-02-2024
    Білет чи квиток? Говорити правильно чи вірно? Вираз про мову чи вислів про мову? Питання чи запитання? Легіт – це гарний юнак, легкий вітерець чи голосний сміх? І коли яке слово доцільно вживати?
    Відповіді на ці та інші не менш цікаві запитання в ігровій і невимушеній формі шукали запрошені до абонемента філії №2 КЗК КМПБ  учні КПЛ ім. А.С. Макаренка. 
    Для них, з нагоди Міжнародного дня рідної мови, який весь світ відзначає 21 лютого, бібліотекарі проведели квіз з української мови «Слово до слова – буде розмова». 
    Звичайно ж, поговорили  про значення мови в житті народу й держави. Адже найбільше добро кожного народу – то його мова. І якщо виникає загроза для мови, то це загроза і для народу, і для існування самої держави. Тому про мову треба піклуватися, берегти її, щоб було що передати нащадкам. Адже ми отримали в спадок багату, розвинену, мелодійну мову, якою можна висловити все: і найглибші думки, і найпотаємніші почуття. А вивчати рідну мову, відкривати її нові грані можна все життя. 
     На жаль,  через оголошену тривогу захід було проведено у сховищі. Але завершився екскурсією в просторому і світлому приміщенні бібліотеки.  І, звичайно, знайомством з живим талісманом – бібліотечним котом Рудиком.


Більше світлин дивіться тут

Відеосюжет про захід можна переглянути тут 


Слідкуйте за нашими новинами на FacebookInstagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X