Слідкуйте за нами

21-02-2024
    21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято  було запроваджене у листопаді 1999 року з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. 
    Міжнародний день рідної мови – свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.
    Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції.
     Наша рідна мова – українська! І зараз за українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни. Як і раніше, мова має значення. Це та рушійна сила, яка об’єднала українців і весь світ та веде до перемоги України!

    Саме, 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, у філії № 5 КЗК КМПБ відбулась літературна зустріч кременчуцької літераторки, голови літературної спілки літераторів «Славутич», справжнього знавця рідної мови, автора багатьох віршів і пісень Таїсії Цибульської з учнями РЦПТО №1.
     Усі присутні із задоволенням слухали мелодійні поезії у виконанні автора, патріотичну та громадянську лірику, вірші про кохання. Учні задавали безліч питань, на які отримували змістовні відповіді. Жваво обговорювали мовне питання, висловлювали власні думки стосовно цієї теми. 
     Всі разом учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою «Поки живе мова в устах народу, до того часу живий народ» та зробили світлини на пам’ять. А бібліотека отримала в подарунок дві збірки поезій Таїсії Цибульської, за що щиро вдячні авторці!


  Більше світлин дивіться тут


     Слідкуйте за нашими новинами на FacebookInstagram та Telegram 

Коментарі: Залишити коментар
 
X