Слідкуйте за нами

12-02-2024
    11 лютого у філії №1 КЗК КМПБ було особливо тепло та затишно. Цього дня відбулася презентація нової поетичної збірки «Зимові акварелі» членів Спілки літераторів «Славутич».
    Колективна збірка поезії «Зимові акварелі» завершує серію видань "Чотири сезони": «Весняний вернісаж» (2019 р.), «Дванадцять відтінків осені» (2021 р.), «Барвисті мелодії літа» (2023 р.).
    Невелика за обсягом збірка несе потужну позитивну енергетику, містить твори пейзажної та філософської  лірики на зимову тематику та вірші, присвячені зимовим святам.
    У презентації  збірки взяли участь знані кременчуцькі майстри художнього слова: неперевершений Ігор Герасименко та креативна Ірина Залюбовська, харизматичні Віта Гориставець та Оксана Лила, талановиті Валентина Лисич та Тетяна Луценко, чарівні Оксана Самохліб та Оксана Цимбал, енергійна Людмила Назаренко та королева-прима Таїсія Цибульська. Чарувала своїм поетичним словом та пісенною творчістю романтична Вікторія Сопільняк.
     Розпочався захід поезією Чайки Білоозерянської з Харківщини у виконанні учнів гімназії №8 та Олени Богуцької із Новодністровська, зачарувала всіх біла симфонія віршів Ніли Волкової. Майстерний переклад Іриною Залюбовською поезії Бориса Пастернака надихнув Вікторію Сопільняк записати та виконати українську версію ліричних пісень «Свіча» та «Зимовий сон». А пісня «Кришталевий вальс» на слова Ігоря Герасимовича зігріла присутніх ніжністю та навіяла багатьом приємні спогади. Як мереживо білої вуалі прозвучала пісня «Різдвяна ніч» у виконанні Ірини Чередник на слова Тетяни Яковенко.
     Ведуча заходу висловила впевненість, що цей творчий ужинок неодмінно знайде свого читача та принесе справжню насолоду від читання довгими зимовими вечорами.
     Завершилася презентація збірки фотографуванням на згадку та подарунками з автографами. Від Спілки літераторів «Славутич» бібліотека в подарунок  для своїх користувачів отримала  збірку поезії «Зимові акварелі», нову поетичну збірку від І.Герасимовича «Світанку сонячна пісня» та літературно-художній альманах «Скіфія. 2022. Зима» від Віти Гориславець.
    Дякуємо майстрам пера за поетичну зустріч, тепло спілкування та радість від заглиблення у цілющі джерела поетичного слова.

    

      Більше світлин дивіться тут

Слідкуйте за нашими новинами на FacebookInstagram та Telegram 

Коментарі: Залишити коментар
 
X