Слідкуйте за нами

11-02-2024
     Лариса Михайлівна Письменна народилася 11 лютого 1914 року в селі Чоповичах на Житомирщині.
     Кілька поколінь читачів знайомі з її творами: “Чарівник на тонких ніжках”, “Чап-Чалап”, “Скарб Вовчої криниці”, “Як у Чубасика сміх украли” та багатьох інших.     
     Ларису Михайлівну читач знає як авторку  оповідань, повістей і казок для дітей різного віку. Першими слухачами її фантастично добрих казок та оповідок були вихованці дитячого садочка, в якому працювала письменниця. Маленьким слухачам казки подобались і вони просили розповідати ще і ще. Ларисі Письменній нічого не залишалось, як щодня вигадувати все нові й нові казки та оповідання. Адже вона, як рідна мати, любила своїх вихованців й прагнула розважити та розвеселити їх в нелегкі часи. Лариса Письменна все життя із задоволенням писала для найвимогливішого читача – ДИТИНИ. Хоча у творчому доробку Лариси Михайлівни є і романи та повісті для дорослих.
     Книжки Лариси Письменної вчать дітей любити Батьківщину, бути чесними, сумлінними в навчанні, працьовитими, допомагати старшим, берегти вірність в дружбі.
     Твори Письменної особливі! Вони чарівні, світлі, чесні, позитивні.  В чому її таємниця? А в тому, що письменниця по-справжньому любила своїх читачів. А вони й досі продовжують відповідати їй взаємністю та із захопленням читають все, що вона для них написала.
     Лариса Письменна була не лише чудовою оповідачкою, але й доброю людиною. І своєю добротою та фантазією щедро ділилася з маленькими друзями-читачами на сторінках своїх книжок.
   
  Дізнатися більше про життя та творчість Лариси Михайлівни ви можете з книг, які є у фонді філії №1,  за адресою: проспект Лесі Українки, 13.


Коментарі: Залишити коментар
 
X