Слідкуйте за нами

08-02-2024

До вашої уваги «Повстанська трилогія» від відомого письменника, сценариста, журналіста, майстра детективного жанру, переможця численних літературних конкурсів, «Золотого письменника України» Андрія Кокотюхи.


Автор звертається до теми українського повстанського руху в роки Другої світової війни. Він використовує реальні документи, реальні історії, а також консультації доктора історичних наук, аби вийшов чудовий історико-пригодницький твір з елементами детективу.

Кокотюха А.А.  Чорний ліс : українські хроніки 1943 року : [роман]  / Андрій Кокотюха. ─ 3-тє вид. ─ Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. ─ 299 с. 

Перший роман трилогії «Чорний ліс» змушує задуматися над непростими ворожо-дружніми стосунками українців, росіян, німців і поляків на Волині під час Другої світової війни.

Головному героєві — колишньому міліціонерові з Миргорода, в’язню ГУЛАГу та радянському диверсанту — непросто розібратися в тому, хто є ворогом його народу. Утім, вроджене прагнення справедливості не лишає для нього сумнівів, на чиєму боці правда, а стрімке розгортання подій, у вирі яких він опинився, спонукає відстоювати її зі зброєю в руках.

Кокотюха А. А.   Багряний рейд : роман / Андрій Кокотюха. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 284 с. 

Події другої книги Андрія Кокотюхи «Багряний рейд» відбуваються в 1944 році, в період активного розгортання антирадянського підпілля. Максим Коломієць є одним з командирів УПА, яким не дуже довіряють. Адже він родом зі Сходу і колись перейшов до лісового війська з червоних диверсантів. Проте, ніхто крім Коломійця, не може очолити бойову групу, яка вирушає в небезпечний рейд з Волині на Київщину.

Кокотюха А. А.   Біла ніч : [роман] / Андрій Кокотюха. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 285с. 

Роман “Біла ніч” – заключна частина повстанської трилогії. Головний герой роману Максим Коломієць на прізвисько Східняк, командир одного з волинських підрозділів УПА, несе шалену небезпеку для всієї Радянської армії. Через особливу тактику складається враження, що його відділ діє в кількох місцях одночасно. Майор НКВД Полинін має особистий рахунок до Коломійця, бо вважає його зрадником. Тому до відділу Східняка засилають агента із завданням знищити командира. Але заманити Східняка в пастку — не так просто…


Коментарі: Залишити коментар
 
X