Слідкуйте за нами

06-02-2024
    6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету. 
    Цей день запровадили для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. 
    Інтернет — дивовижний винахід людства, який, безсумнівно, змінив світ набагато більше, ніж ми можемо собі уявити. Однак не все так добре, адже разом з позитивними моментами, всесвітня мережа принесла в наше життя певні ризики та небезпеки.
Мета цього дня — сприяти безпечній та відповідальній роботі в Інтернеті для всіх користувачів, особливо для молоді.
    6 лютого працівниками Хабу цифрової освіти, який працює на основі філії № 5 КЗК КМПБ, для  молодих користувачів був проведений тренінг з медіаграмотності  «Фактчекінг: корисні поради та інструменти».
    І хоча фактчекінг – це один із напрямків журналістського контролю за достовірністю інформації, але при сьогоднішньому рівні доступу до безлічі інформаційних джерел, кожен користувач Інтернету повинен вміти її перевірити і відфільтрувати.
    Тож учасники тренінгу шукали у заздалегідь заготовлених повідомленнях  твердження, які потребують перевірки, знайомилися з джерелами та ресурсами, за допомогою яких  це можливо зробити. Також дізналися про найавторитетніші українські фактчекінгові організації.
    А ще молодь залюбки переглянула серіал «Обережно! Кібершахраї» на платформі «Дія. Освіта».  
    Серіал знайомить з найпопулярнішими схемами обману в Інтернет-просторі.Телефон та електронна пошта — золоті ключики для шахраїв, які вони використовують, щоб дістатися до наших грошей та цінної інформації, і всі повинні знати, як себе захистити. 
    Тренінг виявився корисним для учасників, адже трохи більше ніж за годину часу вони навчилися протистояти шахраям та освоїли основні навички перевірки інформації.



      Більше світлин дивіться тут 

Слідкуйте за нашими новинами 
на FacebookInstagram та Telegram   
Коментарі: Залишити коментар
 
X