Слідкуйте за нами

29-01-2024
     Крути… Десятиріччями про цей бій мовчали. А коли заговорили, то кожен на свій лад. Адже визнати ворогу, що студенти та гімназисти, зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ і  тим самим стали гідними супротивниками для озброєної орди – соромно. Досі про ті події іноді кажуть, що то був «безнадійний героїзм». Та  вже те, що відходячи,  хлопці зруйнували частину залізничного полотна і, таким чином, головна зброя більшовиків – бронепотяги – перетворилася на тягар і ця затримка дала змогу завершити переговори в Бресті, які гарантували міжнародне визнання Української держави, а це означало одне – більшовики є окупантами території суверенної держави.
     На початку березня 2022 року українські захисники знову тримали оборону від російських загарбників на крутянській землі. І сьогодні, 106 років потому над Крутами пролітають російські ракети та БПЛА. На Київ. Знову росіяни залишаються окупантами території суверенної держави. Завжди. 
     Та ми не дамо переписати жодної сторінки нашої історії. Бо пам’ятаємо. Все. Кожного. Тоді та тепер.
 

   29 січня, в річницю Крутянського бою, в стінах Кременчуцького ліцею №5 ім.Т.Г.Шевченка бібліотекарями відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ було проведено вечір пам’яті «Крути: біль і сум, і вічна пам’ять». Присутні прослухали літературно-музичну композицію, що відтворювала події тих далеких вікопомних днів, познайомилися з творчістю митців, душу яких краяли долі молодих одчайдух, що стали на захист своєї Вітчизни і ті події, що  вилилися рядками віршів на папір, піснями, що не залишають байдужими сучасну юнь, на долю якої випало жити, навчатися, а багатьом залишити мирне життя та захищати незалежність нашої держави на полі бою, аби раз й назавжди перемогти одвічного ворога. Адже нині вся Україна це -
                                 Фортеця Бахмут -
                                 Всі молитви наші тут,
                                 І сердець сталевий Дух,
                                 І Герої незламних Крут
                                 З неба нам сил дають,
                                 Волю, вогонь і лють…


Слідкуйте за нашими новинами на FacebookInstagram та Telegram 

Коментарі: Залишити коментар
 
X