Слідкуйте за нами

29-01-2024
          29 січня Україна відзначає чергову річницю бою під Крутами.
          Бій під Крутами став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління у боротьбі за незалежність.
          Щорічно,  в цей день ми згадуємо подвиг студентів та гімназистів Києва, які на заклик молодої Української Народної Республіки стали на захист своєї Батьківщини.
          До відзначення буремних подій, які відбулися 29 січня 1918 року бібліотекарі філії № 5 КЗК КМПБ підготували капсулу часу під назвою «Герої нескореної України».
          На заході молоді користувачі бібліотеки дізналися про подвиг і трагедію подій, які відбулися біля станції Крути, де у нерівному бою з більшовицькими військами за Незалежність України загинуло більше ніж 300 молодих патріотів, про те, як склалися долі крутянців, які залишилися живими після битви. Розповідь супроводжувалась переглядом відеопрезентації. Після історичного екскурсу  у минуле, присутні  висловлювали  свої думки про  події  більш як сторічної давнини, аналізували їх, та проводили паралелі та аналогії з сьогоденням.
          З цікавістю учасники заходу оглянули книжкову виставку «Крути – наш біль, наша історія і слава» де представлена література, в якій описана ця трагічна сторінка історії нашої держави.
          Наприкінці всі присутні вшанували загиблих героїв  хвилиною мовчання, та з вдячністю згадали мужніх бійців Збройних Сил України, які продовжують славні трагедії крутянців – б’ють ворога, відстоюючи незалежність і цілісність нашої держави.


Слідкуйте за нашими новинами на FacebookInstagram та Telegram 

Коментарі: Залишити коментар
 
X