Слідкуйте за нами

28-01-2024
    27 січня –Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.
    Актуальність вивчення трагічної історії євреїв на землях України в роки Другої Світової війни та нацистської окупації полягає в тому, що історія Голокосту - це історія не тільки єврейського народу, а й частина історії України 20 століття, історія Другої Світової війни на українських землях.
    До дня вшанування пам’яті жертв Голокосту  у відділі обслуговування дітей  КЗК КМПБ відбувся вечір-спогад «Людяність у нелюдяний час», присвячений цій трагічній сторінці історії людства.
Запрошені на захід були  учні гімназії  №1  дізнались що означає слово Голокост,  що  стало причиною таких страшних злочинів, які були заподіяні  людям єврейської національності. А також про страшні концтабори, розташовані в країнах Європи та Україні,  газові камери, в яких спалювали євреїв.
    Згадали під час заходу  про Голокост в Україні: про Бабин Яр в Києві та концтабори в Кременчуці. Але все ж таки в усі часи людяність і милосердя залишаються! І завдяки людяності і милосердю, навіть в страшні часи Голокосту, були люди, які ризикуючі своїм життям рятували євреїв. Їх називають праведниками світу. «Хасидей умот ха-олам»-називають їх в Ізраїлі. Такі люди-праведники або їхні нащадки отримують почесні дипломи з написом на івриті та французькій мові - «З подякою від єврейського народу. Хто рятує життя, рятує увесь світ».
    Визнані Праведниками народів світу отримують медаль і Почесну грамоту, а їх імена увічнюють в Яд  Вашем на Горі Пам’яті в Єрусалимі. Є таки праведники й в Кременчуці.
    На закінчення заходу користувачі мали можливість ознайомитися з літературою про Голокост та розташували на дошці метеликів зі своїми враженнями та емоціями на згадку про захід.

  Більше світлин дивіться тут


  Пропонуємо Вашій увазі сюжет  про захід "Не можна забути" від кореспондентів "Кременчуцькі новини"


Слідкуйте за нашими новинами на FacebookInstagram та Telegram 

Коментарі: Залишити коментар
 
X