Слідкуйте за нами

25-01-2024
    Багато хто з нас любить на дозвіллі складати пазли! І це не просто байдикування, адже пазли — надзвичайно захопливе та корисне заняття для дорослих і дітей. Вони допомагають заспокоїтися, покращити настрій, сприяють розвитку мозку та творчого підходу до справи, поліпшують пам'ять, зосередженість і концентрацію, адже вигадали їх для навчання.
    Пазлам та іграм-головоломкам у календарі неофіційних свят присвячено окремий день. 29 січня у світі відзначають таке незвичайне свято - День пазла або головоломки!
    Хто ж і коли вигадав пазли? Пазл (від англ. jigsaw puzzle) — гра-головоломка, де з безлічі фрагментів різної форми потрібно скласти малюнок. Вважають, що перший пазл створив лондонський гравер і картограф Джон Спілсбері близько 1760 року. Він був гравером та картографом, тому й придумав таку тематичну гру, розділивши чорно-білу карту світу за контуром кордонів країн та запропонувавши зібрати їх знову. Такі головоломки до XIX століття використовувалися лише як навчальні елементи, бо використовувалося достатньо дороге дерево для основи та з ними не дозволяли гратися.
    Пізніше дерево замінили на картон, тому пазли стали доступні усім, а у США навіть налагодили перше масове виробництво пазлів. Популярність пазлів різко виросла в Америці під час Великої депресії, як дешевий засіб захопливого дозвілля для усієї родини. 
    Сьогодні можна замовити свій персональний пазл, взявши за основу світлину домашнього улюбленця або улюблене фото з мандрівки!
    До дня пазла та головоломки у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗК КМПБ створили інтерактивну виставку «Прокачай свій мозок»!
    Література з цікавими завданнями, кросвордами, ребусами, різноманітні пазли, кубік Рубіка, п'ятнашки та інші головоломки чекають відвідувачів різного віку!


Слідкуйте за нашими новинами на FacebookInstagram та Telegram

Коментарі: Залишити коментар
 
X